Prunus serrulata 'Kanzan'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus serrulata 'Kanzan' is een sierkersenboom met een prachtige bloei in het voorjaar. Hij heeft grote, dubbele roze bloemen die in dichte trossen aan de takken hangen. De bladeren zijn ovaal, groen en verkleuren in de herfst naar prachtige herfsttinten. Deze boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 8-10 meter en groeit het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. De 'Kanzan' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn mooie bloemen en aantrekkelijke uiterlijk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, 'Prunus serrulata 'Kanzan'' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft zonder bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant Prunus serrulata 'Kanzan' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te planten op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist niet veel speciale zorg. Door regelmatig te snoeien en de juiste standplaats te kiezen, zal de plant goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes.

  De Prunus serrulata 'Kanzan' heeft ongeveer 4 tot 8 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  De Prunus serrulata 'Kanzan' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in de halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk minder vitaal zijn. Het is daarom aan te raden om de plant zoveel mogelijk zonlicht te geven voor optimale groei.

  De Prunus serrulata 'Kanzan' dient ongeveer 1-2 keer per week water te krijgen, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te nat. Houd de plant goed in de gaten tijdens warme zomerdagen en geef indien nodig extra water.

  Ja, de Prunus serrulata 'Kanzan' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete nectar in de bloemen. Het trekt verschillende soorten vlinders en bijen aan die op zoek zijn naar voedsel. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de mooie bloesems en het aantrekken van bestuivers.

  Prunus serrulata 'Kanzan' kan een goede bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en andere insecten aan te trekken met zijn bloemen en vruchten. Het kan tevens dienen als voedselbron voor vogels en kleine dieren. Het is prettig voor de biodiversiteit om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan tot twee weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het liefst staat hij op een zonnige plek. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het is dus belangrijk om deze planten niet in te nemen. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Prunus serrulata 'Kanzan' heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen absorberen, waardoor het enigszins een geluidsdempend effect kan hebben. Echter, het effect zal beperkter zijn dan bij planten met bredere bladeren en dichtere groei. Over het algemeen zijn grotere en dichter groeiende planten zoals hagen en bomen effectiever in het dempen van geluid.

 • De Tuinplant Prunus serrulata 'Kanzan' kan het beste gesnoeid worden na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip takken die te dicht op elkaar groeien weg. Zorg voor een open kroonstructuur om de luchtcirculatie te bevorderen en de bloei te optimaliseren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven.

  Potgrond voor tuinplanten is de beste keuze voor Prunus serrulata 'Kanzan'. Het moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen om de groei te bevorderen. Regelmatig bemesten zal bijdragen aan een gezonde en weelderige bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde die neutraal tot licht zuur is voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Tuinplanten zoals de Prunus serrulata 'Kanzan' hebben bescherming nodig tijdens de winter. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren. Bij strenge vorst kunnen extra beschermende materialen, zoals vliesdoek of jute, gebruikt worden om de plant te beschermen.

  De plant heeft regelmatig water, mest en snoei nodig voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode takken en bloemen om de plant mooi te houden. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals Prunus serrulata 'Kanzan' kunnen in het voorjaar bemest worden met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en mooie bloemen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van de bemesting.

  Mulchen helpt om onkruidgroei te verminderen, de bodemvochtigheid te behouden en de temperatuur van de wortels te reguleren. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Mulch moet worden aangebracht met een dikte van ongeveer 5-10 cm rond de basis van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem op peil te houden om gezonde groei en bloei te bevorderen. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplanten, kunnen pesticiden zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen hiervan kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ook worden ingezet om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Prunus serrulata 'Kanzan' is een sierkersenboom met een prachtige bloei in het voorjaar. Hij heeft grote, dubbele roze bloemen die in dichte trossen aan de takken hangen. De bladeren zijn ovaal, groen en verkleuren in de herfst naar prachtige herfsttinten. Deze boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 8-10 meter en groeit het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. De 'Kanzan' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn mooie bloemen en aantrekkelijke uiterlijk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.