Prunus serrulata 'Fugenzo'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus serrulata 'Fugenzo' er en smuk og kompakt japansk kirsebærsort med en oprejst vækstform. Træet blomstrer om foråret med smukke lyserøde blomster, der spreder en sød duft. Bladene er ovalformede og mørkegrønne i farven. 'Fugenzo' er et langsomt voksende træ, der til sidst kan nå en højde på cirka 4-5 meter. Denne pryd-kirsebærtræ trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn, så den vil miste sine blade om efteråret og vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem frost. Denne plante trives godt i vores tempererede klima.

  Ja, Prunus serrulata 'Fugenzo' er generelt ret let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding, beskæring og gødning. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren.

  Prunus serrulata 'Fugenzo' har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten har nok plads til at sprede sine grene og blade ud. Tag højde for plantens endelige størrelse, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Prunus serrulata 'Fugenzo' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten og blomstringen af denne plante muligvis være reduceret. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Prunus serrulata 'Fugenzo' har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet, for at undgå rodendråd. Om vinteren kan planten have mindre behov for vand end om sommeren.

  Ja, Prunus serrulata 'Fugenzo' tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster. Dette skyldes den store mængde nektar, de producerer. Det er derfor et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Prunus serrulata 'Fugenzo' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle med sine blomster og ved at tilbyde skjulesteder til små dyr. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der hjælper med at holde økosystemet i balance.

  Prunus serrulata 'Fugenzo' blomstrer i månederne april og maj, og blomstringen varer i gennemsnit to til tre uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når den udsættes for direkte sollys.

  Nej, blomsterne og frugterne fra denne plante er ikke spiselige. Det er primært en dekorativ haveplante, der er kendt for sine smukke blomster om foråret. Det anbefales ikke at indtage dele af planten.

  Ja, Prunus serrulata 'Fugenzo' har tætte blade og kan dæmpe lyd en smule. Det er dog ikke det ideelle valg til lyddæmpning, da andre planter er bedre egnet til dette formål. Men det kan hjælpe med at reducere lyden en smule i en haveindstilling.

 • Den bedste tid at beskære denne plante er lige efter blomstringen tidligt på foråret. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og tynd ud i planten for at fremme luftcirkulationen. Klip grene tilbage til lige over et udadrettet øje eller knop for en sund vækst.

  Have din haveplanter som Prunus serrulata 'Fugenzo' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå også at give for meget vand for at undgå rodæddel. Foretrækker at give vand om morgenen eller sent om aftenen.

  Det er bedst at bruge en godt drænet pottemuld til haveplanter. Sørg for, at pottemulden holder på fugtigheden, men ikke er for våd. Giv planten regelmæssigt vand og tilføj af og til lidt gødning for at fremme en god vækst.

  Prunus serrulata 'Fugenzo' trives bedst i veldrænet jord og foretrækker en neutral til sur jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandoversvømmelse. Det er vigtigt at tilføre planten regelmæssigt næringsstoffer, såsom organisk gødning.

  Planten har brug for en placering i direkte sollys eller halvskygge. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet. Denne plante trives godt i fugtige, humusrige jordarter.

  Planten har ekstra beskyttelse mod frost om vinteren. Dette kan gøres ved at mulde rødderne og dække kronen med et tykt lag blade eller halm. Det er også en god idé at beskytte planten mod kold vind og sne.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene efter behov og giv planten passende gødning om foråret. Sørg for god dræning og en solrig placering.

  Det anbefales at tilføje organisk gødning til haveplanter om foråret for at fremme vækst og blomstring. Derudover kan en speciel gødning til blomstrende planter anvendes om efteråret. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med næring, men undgå overgødning for at undgå skade på rødderne.

  Mulching er vigtigt for haveplanter, fordi det hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og beskytte jorden mod ekstreme temperaturer. Brug organisk materiale som kompost, blade eller bark som mulch for en sund plantevækst. Sørg for at mulchlaget ikke påføres for tæt på stammen for at undgå kvælning.

  Jordens surhedsgrad skal helst være neutral til let sur for optimal vækst af denne plante. Det anbefales at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for de fleste haveplanter.

  For at effektivt bekæmpe skadedyr på haveplanter som Prunus serrulata 'Fugenzo' kan naturlige fjender som mariehøns, snyltehvepse og rovmider anvendes. Regelmæssig kontrol og fjernelse af inficerede blade og grene kan også hjælpe med at forebygge skadedyr. Derudover kan specielle biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum tilbyde en miljøvenlig løsning.

 • Beskrivelse

  Prunus serrulata 'Fugenzo' er en smuk og kompakt japansk kirsebærsort med en oprejst vækstform. Træet blomstrer om foråret med smukke lyserøde blomster, der spreder en sød duft. Bladene er ovalformede og mørkegrønne i farven. 'Fugenzo' er et langsomt voksende træ, der til sidst kan nå en højde på cirka 4-5 meter. Denne pryd-kirsebærtræ trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.