Prunus triloba

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus triloba, også kendt som mandelquince eller prydamel, er et lille træ, der blomstrer om foråret med lyserøde dobbelte blomster, der ligner roser. Bladene er grønne og ovale, og skifter farve om efteråret til smukke nuancer af gul, orange og rød. Træet producerer små frugter, der ligner mandler, men ikke er spiselige for mennesker. Prunus triloba er et dekorativt og vinterhårdt træ, der trives godt i fuld sol og en frugtbar, veldrænet jord. Det er et populært valg til haver og landskaber på grund af dets smukke blomster og efterårsfarver.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Prunus triloba er ikke stedsegrøn. Det mister sine blade om efteråret og forbliver nøgen i vintermånederne. Om foråret vokser der igen nye blade på planten.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Planten trives bedst på et beskyttet sted i haven.

  Ja, denne plante er ret nem at vedligeholde og kræver ikke meget specifik pleje. Sørg for en solrig placering og giv regelmæssigt vand. Beskær om nødvendigt om foråret.

  Prunus triloba har brug for masser af plads til at vokse ordentligt. Sørg for tilstrækkelig plads mellem andre planter og forhindringer, så grenene kan vokse frit. Tag hensyn til en minimumsafstand på 2 til 3 meter mellem planterne for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i direkte sollys eller let skygge. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan plantens vækst blive hæmmet.

  Prunus triloba har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden jævnt fugtig, så giv planten ca. 1-2 gange om ugen vand. Sørg dog for, at jorden ikke bliver for våd, da det kan forårsage rodøddel.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og nektar, som de producerer. Det er et godt valg til haver, der har brug for bestøvning af insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover giver den fugle skjulesteder og mad gennem de frugter, den producerer. Det bidrager således til et sundt og varieret have miljø.

  Planten blomstrer i månederne marts og april, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger. Blomsterne er lyserøde til lyserøde og vises før bladene dukker op.

  Ja, planten kan godt lide fuld sol og trives på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i fuld sol.

  Prunus triloba er ikke spiselig, da frøene er giftige. Det anbefales derfor ikke at indtage dele af denne plante. Det er bedst at nyde de smukke blomster på denne haveplante.

  Ja, Prunus triloba har tætte grene og blade, der kan dæmpe lyd. Planten har en rimelig tæt vegetation, der kan absorbere og dæmpe lyd. På grund af den tætte beplantning kan Prunus triloba have en vis lyddæmpende virkning.

 • Beskær planten tidligt om foråret efter blomstringen for at bevare formen og sundheden. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og tynd busken ud for at fremme lys og luftcirkulation. Brug en skarp beskæresaks og handsker for at undgå skader.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer ud. Vand gerne om morgenen eller aftenen for at undgå fordampning.

  Planten har brug for godt drænet pottejord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottejorden ikke er for våd for at undgå rodælte. Brug eventuelt en blanding af pottejord med lidt groft sand for optimal vækst.

  Prunus triloba trives bedst i en veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for tung eller kompakt for at undgå rodæde. En neutral til let sur pH er ideel for denne plantesort.

  Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten ikke står for vådt for at undgå rodrot. Denne haveplante kan plantes både i åben jord og i en stor potte.

  For denne plante er det vigtigt at give ekstra beskyttelse mod frost om vinteren, såsom at dække den med et tykt lag muld eller bruge en beskyttelseshætte. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod de kolde temperaturer for at undgå frostskader. Det er også en god idé at placere planten et beskyttet sted i løbet af vinterperioden.

  Denne plante kræver regelmæssig beskæring for at bevare formen og fremme blomstringen. Sørg for at fjerne døde eller beskadigede grene. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Prunus triloba har brug for en næringsrig jord og regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en organisk gødning til blomstrende buske for at holde planten sund og stærk. Overgødning bør undgås, da det kan forårsage skade på rødderne.

  Mulching med organisk materiale som kompost eller barkflis hjælper med at bevare fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at muldlaget ikke er direkte mod stammen for at undgå skimmel. Forny muldlaget årligt for optimal vækst af planten.

  Prunus triloba trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne haveplante. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig.

  Et almindeligt skadedyr i havenplanter er bladlus. Bladlus kan bekæmpes med naturlige fjender som marihøns eller med en opløsning af vand og grøn sæbe. Også regelmæssig kontrol af skadedyr og fjernelse af angrebne blade kan hjælpe med bekæmpelsen.

 • Beskrivelse

  Prunus triloba, også kendt som mandelquince eller prydamel, er et lille træ, der blomstrer om foråret med lyserøde dobbelte blomster, der ligner roser. Bladene er grønne og ovale, og skifter farve om efteråret til smukke nuancer af gul, orange og rød. Træet producerer små frugter, der ligner mandler, men ikke er spiselige for mennesker. Prunus triloba er et dekorativt og vinterhårdt træ, der trives godt i fuld sol og en frugtbar, veldrænet jord. Det er et populært valg til haver og landskaber på grund af dets smukke blomster og efterårsfarver.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.