Prunus x yedoensis 'Ivensii'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus x yedoensis 'Ivensii' is een prachtige sierkers met een opvallende bloei in het voorjaar. De boom is middelgroot en heeft een brede kroon met overhangende takken. De bloemen zijn groot, wit en geurend en trekken vlinders en bijen aan. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtige tinten oranje en rood. Deze boom gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Prunus x yedoensis 'Ivensii' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aanbevolen om de plant bij strenge vorst extra te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De Prunus x yedoensis 'Ivensii' is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Het heeft wel regelmatig water nodig en moet goed gesnoeid worden om de vorm te behouden. Zorg voor een zonnige standplaats en vruchtbare, goed doorlatende grond.

  De Prunus x yedoensis 'Ivensii' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen formaat. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze zich goed kan ontwikkelen en voldoende licht en lucht krijgt. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant om te bepalen hoeveel ruimte deze nodig heeft.

  De Prunus x yedoensis 'Ivensii' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van deze plant minder goed zijn en kan het bloeien minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een plek te plaatsen waar het voldoende zonlicht krijgt.

  De Prunus x yedoensis 'Ivensii' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heerlijk geurende bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan je tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, de prunussoort trekt bijen en vlinders aan met zijn bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook voedsel en beschutting voor kleine dieren zoals vogels. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verder is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Prunus x yedoensis 'Ivensii' zijn niet eetbaar. Het is beter om de plant niet voor consumptie te gebruiken, aangezien het giftige stoffen kan bevatten. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege zijn esthetische waarde.

  Ja, veel planten kunnen geluid dempen door het absorberen van geluidsgolven met behulp van hun bladeren en takken. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen, vooral als de plant dicht bij het geluidsbron staat. Het effect is echter meestal niet significant.

 • Deze plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden direct na de bloei. Verwijder dode takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Knip takken terug tot vlak boven een knop of zijtak.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik potgrond speciaal voor tuinplanten voor een gezonde groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende en vochthoudende bodem. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en vermijd wateroverlast. Voeg organische compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd wateroverlast. Deze tuinplant kan goed groeien in zowel kleigrond als zandgrond.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen de kou en vorst. Wikkel de stam in met noppenfolie of gebruik een speciale plantenhoes. Leg ook een dikke laag mulch rond de wortels om ze te beschermen tegen de kou.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om een mooie vorm te behouden en overmatige groei te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voeding krijgt en bescherm hem in de winter tegen vorst. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Eenjarige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de meststof een gebalanceerde samenstelling heeft om te voorkomen dat de plant te veel van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt. Overmatige bemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is raadzaam om een laag mulch aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De Prunus x yedoensis 'Ivensii' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale zuurmakende meststoffen. Een bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze tuinplant, kunnen verschillende methoden worden toegepast. Dit kan variëren van het handmatig verwijderen van de plaaginsecten tot het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Prunus x yedoensis 'Ivensii' is een prachtige sierkers met een opvallende bloei in het voorjaar. De boom is middelgroot en heeft een brede kroon met overhangende takken. De bloemen zijn groot, wit en geurend en trekken vlinders en bijen aan. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtige tinten oranje en rood. Deze boom gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.