Prunus 'Hally Jolivette'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus 'Hally Jolivette' is een kleine, decoratieve sierkers met een compacte groeiwijze en een opgaande vorm. De boom bloeit in het voorjaar met mooie, lichtroze bloesems die een aangename geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er kleine, donkerrode kersen die eetbaar zijn, maar niet heel zoet van smaak. Het blad is groen en verkleurt in de herfst naar mooie tinten van geel en oranje. Prunus 'Hally Jolivette' is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en een goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden wanneer veel andere planten hun bladeren verliezen. Het zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs wanneer andere planten in rust zijn.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te geven. De plant kan goed gedijen in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de groei te bevorderen. Verder gedijt deze plant goed in een vochtige en goed doorlatende grond.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 2-3 meter ruimte te geven zodat hij optimaal kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht, vocht en voedingsstoffen beschikbaar zijn in de omgeving waar de plant geplaatst wordt. Houd rekening met de maximale grootte van de plant wanneer deze volgroeid is.

  Prunus 'Hally Jolivette' groeit het beste op een zonnige tot halfbeschaduwde plek. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kunnen er minder bloemen gevormd worden. Het is dus aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Het is handig om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Ja, deze plant is bekend om vlinders en bijen aan te trekken vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin. De plant zal zeker bijen en vlinders naar uw tuin lokken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders, bijen en andere nuttige insecten aantrekt. Daarnaast biedt de plant schuilplaats en voedsel voor kleine dieren. Daarmee draagt de plant bij aan het ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt zo'n twee tot drie weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. In de volle zon kan de plant volop bloeien en groeien.

  Nee, de vruchten van de Prunus 'Hally Jolivette' zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gekweekt voor consumptie. Het is belangrijk om geen verkeerde planten te eten, dus controleer altijd de eetbaarheid voordat je iets consumeert.

  Ja, als tuinplant heeft de Prunus 'Hally Jolivette' de eigenschap om geluid te dempen door het absorberen en blokkeren van geluidsgolven met behulp van bladeren en takken. Het aanplanten van deze plant langs drukke wegen of in de buurt van geluidsbronnen kan helpen om geluidsoverlast te verminderen.

 • De Prunus 'Hally Jolivette' moet in het late voorjaar worden gesnoeid na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om lucht en licht door te laten. Knip de takken tot net boven een naar buiten gericht oog of knop.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef water aan de basis van de plant om de wortels goed te bereiken.

  Potgrond voor tuinplanten is een geschikte keuze voor de Prunus 'Hally Jolivette'. Zorg voor een luchtige en goed doorlatende grond om de plant gezond te houden. Voeg eventueel compost toe voor extra voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemstructuur verbeteren.

  De Tuinplanten Prunus 'Hally Jolivette' gedijen het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de takken te voorkomen.

  Het is raadzaam om Tuinplanten in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of vliesdoek rond de plant te plaatsen. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat de wortels bevriezen door de grond rondom de plant te bedekken met isolatiemateriaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en hoeft alleen regelmatig water te krijgen. Snoei dode of beschadigde takken weg in het voorjaar om de groei te stimuleren. Bemest de plant eens per jaar in het voorjaar voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een bemesting in het voorjaar en in de zomer. Gebruik een organische meststof die speciaal geschikt is voor bloeiende planten. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is erg belangrijk voor de gezondheid van deze plant, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren en breng een laag aan rond de wortelzone van de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor de Prunus 'Hally Jolivette' is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6 en 7,5 is optimaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem om de ontwikkeling van de plant te bevorderen.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, wantsen en snuitkevers. Deze plaaginsecten kunnen schade aanrichten aan de bladeren en bloemen. Een natuurlijke manier om ze te bestrijden is door het planten van lokplanten of het inschakelen van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes.

 • Omschrijving

  Prunus 'Hally Jolivette' is een kleine, decoratieve sierkers met een compacte groeiwijze en een opgaande vorm. De boom bloeit in het voorjaar met mooie, lichtroze bloesems die een aangename geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er kleine, donkerrode kersen die eetbaar zijn, maar niet heel zoet van smaak. Het blad is groen en verkleurt in de herfst naar mooie tinten van geel en oranje. Prunus 'Hally Jolivette' is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en een goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.