Prunus 'Trailblazer'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus 'Trailblazer' is een middelgrote sierkers met een opgaande groeiwijze. Het blad is ovaalvormig, donkergroen en verkleurt in de herfst naar mooie oranje en rode tinten. In het voorjaar bloeit de boom uitbundig met roze bloesem die de takken bedekt. Na de bloei verschijnen er kleine rode vruchten die geliefd zijn bij vogels. De boom staat het liefst op een zonnige standplaats in een goed doorlatende bodem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in de lente en zomer zijn bladeren heeft.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een fleecehoes. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te beschermen in de wintermaanden.

  Ja, de 'Trailblazer' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Snoei af en toe om de vorm en grootte onder controle te houden.

  De Prunus 'Trailblazer' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en obstakels om de groei niet te belemmeren. Houd rekening met de maximale breedte en hoogte van de plant bij het kiezen van een plantlocatie.

  Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant beperkt worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is dus aan te raden om Tuinplanten op een plek te planten waar ze voldoende zonlicht kunnen ontvangen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Prunus 'Trailblazer' is vlinder- en bijenlokkend. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers. Het is belangrijk om deze plant in je tuin te hebben om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, als bloeiende plant trekt Prunus 'Trailblazer' bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren, zoals vogels en insecten. Het toevoegen van verschillende plantensoorten aan de tuin zal helpen bij het vergroten van de biodiversiteit.

  De Prunus 'Trailblazer' bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer twee weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft daar zelfs een voorkeur voor. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon in extreem warme klimaten.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is vooral een decoratieve plant voor in de tuin. Het is belangrijk om te weten welke planten wel eetbaar zijn voordat je iets probeert te eten uit de tuin.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege de dichte bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Planten in het algemeen worden vaak gebruikt om geluid te dempen in een tuin of buitenruimte. Het is daarom een goede keuze voor akoestische verbetering in de tuin.

 • Snoei deze plant direct na de bloei voor een gezonde groei in het volgende seizoen. Verwijder dode of beschadigde takken en houd een open vorm aan om licht en lucht door te laten dringen. Regelmatig dun uit om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet verzadigd. Let op verkleurde bladeren als teken van te veel of te weinig water.

  Tuinplanten zoals Prunus 'Trailblazer' gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt, zodat de wortels gezond blijven. Geef regelmatig voeding om de plant te helpen groeien en bloeien.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem humusrijk is en voldoende vocht vasthoudt. Vermijd te zware of te zure grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  De plant prefereert een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Kan zowel in een border als in een pot geplaatst worden.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant in te pakken met een speciale winterbescherming zoals jute of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft matig onderhoud nodig en moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm te behouden. Zorg voor voldoende water en voedingsstoffen, en bescherm tegen ziekten en plagen. Verwijder regelmatig dode of zieke takken voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen die specifiek zijn ontwikkeld voor bloeiende planten. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant en het milieu.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruid en verbetert de bodemstructuur. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de algemene gezondheid van de plant.

  Er kunnen bladluizen voorkomen op de plant, besproei regelmatig met water om ze weg te spoelen. Een zakje met lieveheersbeestjes kan ook worden ingezet als natuurlijke bestrijding. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om nuttige insecten te beschermen.

 • Omschrijving

  De Prunus 'Trailblazer' is een middelgrote sierkers met een opgaande groeiwijze. Het blad is ovaalvormig, donkergroen en verkleurt in de herfst naar mooie oranje en rode tinten. In het voorjaar bloeit de boom uitbundig met roze bloesem die de takken bedekt. Na de bloei verschijnen er kleine rode vruchten die geliefd zijn bij vogels. De boom staat het liefst op een zonnige standplaats in een goed doorlatende bodem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.