Prunus 'Umineko'

Prunus bladverliezend

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus 'Umineko' er en kompakt pryd kirsebærtræ med en opret vækst og en rund krone. Træet har hvide blomster, der vises i klaser og spreder en sød duft om foråret. Efter blomstringen vises ovale grønne blade, der skifter farve til smukke nuancer af gul og orange om efteråret. Prunus 'Umineko' er en stærk og sund plante, der trives godt i sol eller halvskygge og i en veldrænet jord. Denne kirsebærtræ er et smukt tilskud til haven og tiltrækker bier og sommerfugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer sine blade året rundt. Dette sikrer farve og struktur i haven, selv i vintermånederne. Det er et ideelt valg for haveejere, der leder efter planter, der forbliver grønne hele året.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Velegnet til haver i Holland og Belgien. Beskyttet mod hård frost.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den kræver kun grundlæggende pleje, såsom regelmæssig vanding og lejlighedsvis beskæring. Det er en stærk haveplante, der trives godt i forskellige forhold.

  Prunus 'Umineko' har brug for plads til at udvikle sig fuldt ud og vokse. Det anbefales at give planten tilstrækkelig plads til at danne sideskud og sprede sig. Sørg for at holde tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå konkurrence om plads og næringsstoffer.

  Prunus 'Umineko' trives bedst i fuld sol, men kan også klare sig rimeligt godt i halvskygge. I skyggen vil planten dog blomstre mindre og muligvis producere mindre frugt. Derfor anbefales det at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter har generelt brug for vand en gang om ugen, afhængigt af vejret og jordbundsforholdene. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men uden at den bliver mættet. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, inden du giver mere vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er et populært valg til haver på grund af dets tiltrækningskraft på bestøvere. Det vil helt sikkert bidrage til biodiversiteten i din have.

  Ja, Prunus-arter er gode for biodiversitet og tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. De tilbyder mad og skjulesteder til forskellige dyr i haven. At tilføje Prunus-planter kan øge biodiversiteten i din have.

  Prunus 'Umineko' blomstrer i marts og april måneder og blomstringsperioden varer ca. 2 til 3 uger. Denne plante er kendt for sin smukke blomstring, som kan beundres i denne periode.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst og blomstring. Det anbefales at give planten regelmæssigt vand, især under varme perioder.

  Frugterne fra denne plante er spiselige og kan spises friske eller bruges i retter. Det er vigtigt kun at indtage frugterne og ikke andre dele af planten, da de kan være giftige. Det anbefales at plukke frugterne, når de er fuldt modne.

  Ja, bladene og grenene på denne plante har lydabsorberende egenskaber og kan hjælpe med at reducere omgivende støj. Placering af denne plante omkring en have eller terrasse kan skabe et roligt og afslappende miljø. Plantes tæthed og størrelse kan påvirke effekten af lydabsorbering.

 • Beskær planten om foråret lige efter blomstringen for at stimulere ny vækst og bevare formen. Fjern døde, beskadigede eller krydsende grene og tynd eventuelt planten ud. Brug skarpt beskæringsredskaber for at bevare en smuk, sund plante.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå at rødderne står i vand. Vand gerne om morgenen.

  For haveplanter som 'Umineko' er det vigtigt at plante dem i godt drænet pottemuld. Pottemuld med meget organisk materiale sikrer god dræning og næringsstoffer til planten. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke alt for våd.

  Prunus 'Umineko' foretrækker en godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt med næringsstoffer for en sund vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at den er beskyttet mod hård vind. Planten kan trives godt i en rabat eller som en solitærplante i haven.

  Det anbefales at beskytte haveplanter mod frost om vinteren, især hvis de stadig er unge. Dette kan gøres ved at dække planterne til med halm, blade eller speciel vinterbeskyttelse. Det er også nyttigt at give planterne rigeligt med vand, inden frosten begynder, så de er godt hydrerede og bedre modstandsdygtige over for kulden.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er stærke og vinterhårde. Beskær om nødvendigt om foråret efter blomstringen for at bevare formen. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Have du har brug for regelmæssig gødning for at vokse og blomstre. En generel gødning til blomstrende planter er passende til de fleste haveplanter. Gød planten om foråret og eventuelt igen om sommeren i henhold til den anbefalede dosering på emballagen.

  Brug muld omkring planten for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Muld kan bestå af kompost, barkflis eller træflis. Påfør et lag på cirka 5 til 10 centimeter tykkelse.

  Den ideelle jordbundsurforhold for Prunus 'Umineko' er let sur til neutral. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 anbefales for sund vækst og blomstring. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Derudover kan du også bruge rovmider eller mariehøns til at bekæmpe uønskede insekter. Sørg desuden for god luftcirkulation og fjern regelmæssigt døde blade for at mindske risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Prunus 'Umineko' er en kompakt pryd kirsebærtræ med en opret vækst og en rund krone. Træet har hvide blomster, der vises i klaser og spreder en sød duft om foråret. Efter blomstringen vises ovale grønne blade, der skifter farve til smukke nuancer af gul og orange om efteråret. Prunus 'Umineko' er en stærk og sund plante, der trives godt i sol eller halvskygge og i en veldrænet jord. Denne kirsebærtræ er et smukt tilskud til haven og tiltrækker bier og sommerfugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.