Pyracantha 'Harlequin'

Pyracantha

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pyracantha 'Harlequin' is een sierlijke en kleurrijke struik met opvallend bontgekleurd blad. In de lente bloeit de Pyracantha 'Harlequin' met witte bloemen, gevolgd door decoratieve rode bessen in de herfst. De struik groeit compact en heeft doornen, wat hem ideaal maakt als natuurlijke afscheiding of haag. 'Harlequin' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en vraagt een goed doorlatende grond. Het blad van Pyracantha 'Harlequin' is groen met witte en roze vlekken, wat zorgt voor een speels en levendig effect in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pyracantha 'Harlequin' is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren. Dit zorgt voor een mooi en vol uiterlijk in de tuin, zelfs in de winterperiode.

  Deze plant is winterhard tot -15°C. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te bieden. Tuinplanten kunnen gevoelig zijn voor koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig snoeien en water geven, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  Pyracantha 'Harlequin' heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en groeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om goed te kunnen ontwikkelen. Houd hierbij rekening met de hoogte en breedte die de plant kan bereiken.

  Tuinplanten zoals de Pyracantha 'Harlequin' groeien het best in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. In te diepe schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen bloemen en bessen minder goed tot ontwikkeling komen. Het is daarom aanbevolen om de plant te planten op een plek met voldoende zonlicht.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één of twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  Ja, Pyracantha's in het algemeen trekken vlinders en bijen aan vanwege hun bloemen en bessen. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  Planten die veel bessen produceren, zoals de Pyracantha 'Harlequin', zijn vaak goed voor biodiversiteit omdat ze voedsel bieden aan vogels en insecten. Bessenplanten trekken verschillende soorten dieren aan die helpen bij het bestuiven van andere planten in de tuin. Zorg dus voor meer diversiteit in de tuin door planten aan te planten die bessen produceren.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken. In het najaar produceert de plant bessen die lang aan de struik blijven hangen.

  Ja, de Pyracantha 'Harlequin' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. Het is dus geen probleem om deze plant in de volle zon te plaatsen.

  Nee, de bessen van de Pyracantha 'Harlequin' zijn giftig voor mensen en kunnen maagklachten veroorzaken. Het wordt daarom afgeraden om deze bessen te eten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend vermogen. Het is belangrijk om niet te veel geluidsdemping van deze planten te verwachten. Andere maatregelen, zoals het plaatsen van schuttingen of geluidswerende panelen, zijn wel effectiever.

 • De plant kan het beste na de bloei in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip lange scheuten in model. Zorg ervoor dat de plant mooi compact blijft door regelmatig te snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Gebruik goed doorlatende potgrond voor Tuinplanten om optimale groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig plantenvoeding toe om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen koude wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kunt u een laag mulch aanbrengen rond de wortelzone. Daarnaast kunt u de plant inpakken met jute of vliesdoek om de takken te beschermen tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstperiodes voldoende water krijgt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en hoeft slechts af en toe gesnoeid te worden om zijn vorm te behouden. Zorg voor voldoende water en voedingsstoffen en controleer regelmatig op ziektes en plagen. Verwijder eventueel oude en dode takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan organische bemesting zoals compost of meststof, vooral in het voorjaar. Gebruik geen teveel meststoffen om verbranding van de wortels te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en bloeien.

  Mulchen is gunstig voor de groei en gezondheid van de plant. Het helpt vocht vast te houden, onderdrukt onkruid en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren.

  De Pyracantha 'Harlequin' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  : Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep of neemolie. Ook het regelmatig controleren op spint, bladluizen en andere schadelijke insecten kan helpen bij het voorkomen van plagen. Verwijder aangetaste bladeren en takken om verdere verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Pyracantha 'Harlequin' is een sierlijke en kleurrijke struik met opvallend bontgekleurd blad. In de lente bloeit de Pyracantha 'Harlequin' met witte bloemen, gevolgd door decoratieve rode bessen in de herfst. De struik groeit compact en heeft doornen, wat hem ideaal maakt als natuurlijke afscheiding of haag. 'Harlequin' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en vraagt een goed doorlatende grond. Het blad van Pyracantha 'Harlequin' is groen met witte en roze vlekken, wat zorgt voor een speels en levendig effect in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.