Rhaphiolepis umbellata

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhaphiolepis umbellata, ook wel bekend als Indiase hawthorn, is een groenblijvende struik die behoort tot de rozenfamilie. Het heeft glanzende donkergroene bladeren die ovaal van vorm zijn en kleine, geurende witte bloemen die in clusters groeien en in het voorjaar bloeien. Na de bloei verschijnen er ronde, donkere bessen die aantrekkelijk zijn voor vogels. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Rhaphiolepis umbellata is een populaire plant vanwege zijn aantrekkelijke en onderhoudsarme eigenschappen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden. Planten in deze categorie blijven groen en zorgen voor een continuere kleur in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen de kou.

  Ja, de Rhaphiolepis umbellata is makkelijk in onderhoud en vraagt weinig verzorging. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Voor optimale groei en gezondheid heeft de plant minimaal 1,5 tot 2 meter ruimte nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan om concurrentie te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een goed aanpasbare tuinplant die gedijt in verschillende lichtomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is in de schaduw.

  Tuinplanten zoals Rhaphiolepis umbellata hebben gemiddeld één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Rhaphiolepis umbellata is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Deze planten zijn daarom een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivers.

  Ja, deze plant trekt verschillende bestuivers aan zoals bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel voor kleine dieren. De plant zorgt dus zeker voor een divers ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloeiperiode kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen de hitte van de zon.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt afgeraden om de vruchten te consumeren. Het is beter om deze plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, Rhaphiolepis umbellata heeft dichte bladeren en kan helpen bij het dempen van geluid in uw tuin. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping. Over het algemeen kunnen planten met dichte en grote bladeren beter geluid absorberen.

 • De Rhaphiolepis umbellata kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de gewenste vorm. Gebruik scherp en schoon gereedschap om de plant niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de tijd hebben om te drogen voordat de avond valt.

  De plant Rhaphiolepis umbellata gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is voor optimale groei. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond fris en voedzaam te houden.

  Rhaphiolepis umbellata gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  . Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Om de plant te beschermen tegen de koude winter, is het aan te raden om deze in te pakken met vliesdoek of jute. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft in de winter, aangezien uitdroging kan optreden bij koudere temperaturen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst om schade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Snoei indien nodig na de bloei om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De plant gedijt goed op een voedzame bodem, dus het is belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei en bloei. Let op de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Mulchen met bijvoorbeeld compost, bladeren of houtsnippers is gunstig voor de groei en gezondheid van de plant. Het wordt aanbevolen om de mulchlaag regelmatig bij te vullen om de voordelen te behouden.

  De plant houdt van een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig inspectie uit te voeren en aangetaste bladeren of takken te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, worden ingezet voor biologische bestrijding. Indien nodig kunnen ook natuurlijke of milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden toegepast.

 • Omschrijving

  Rhaphiolepis umbellata, ook wel bekend als Indiase hawthorn, is een groenblijvende struik die behoort tot de rozenfamilie. Het heeft glanzende donkergroene bladeren die ovaal van vorm zijn en kleine, geurende witte bloemen die in clusters groeien en in het voorjaar bloeien. Na de bloei verschijnen er ronde, donkere bessen die aantrekkelijk zijn voor vogels. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Rhaphiolepis umbellata is een populaire plant vanwege zijn aantrekkelijke en onderhoudsarme eigenschappen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.