Ribes sanguineum 'King Edward VII'

Ribes

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ribes sanguineum 'King Edward VII' is een opvallende en sierlijke struik die bekend staat om zijn prachtige rode bloemen in het voorjaar. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een levendige uitstraling in de tuin. Deze plant groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Na de bloei ontwikkelt de struik donkergroen blad dat in de herfst mooi rood kleurt voordat het afvalt. 'King Edward VII' is een sterke en winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en lang bloeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Ribes sanguineum 'King Edward VII' is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen in de herfst van kleur veranderen en uiteindelijk afvallen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. In koudere klimaten kan het nodig zijn extra maatregelen te nemen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ribes sanguineum 'King Edward VII' wordt beschouwd als een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Hij gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig tijdens droge periodes. Snoei elk jaar na de bloei om de vorm en grootte te behouden.

  De Ribes sanguineum 'King Edward VII' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een grote struik. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten, minstens 1,5 meter is aan te raden. Houd rekening met de hoogte en breedte van de volwassen plant.

  De Ribes sanguineum 'King Edward VII' groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en de nectar die wordt geproduceerd. Tuinplanten die vlinders en bijen aantrekken zijn belangrijk voor de bestuiving en het behoud van biodiversiteit in de tuin.

  Ribes sanguineum 'King Edward VII' trekt vogels en insecten aan door zijn nectarrijke bloemen en bessen. Hierdoor draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een ecosysteem in de tuin.

  Ribes sanguineum 'King Edward VII' bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer twee weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Ribes sanguineum 'King Edward VII' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en de bessen zijn niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen, aangezien ze giftig kunnen zijn.

  Ja, de Ribes sanguineum 'King Edward VII' heeft geluidsdempende eigenschappen dankzij de dikke bladeren en stelen. Het kan helpen om ongewenst geluid te absorberen en de omgeving stiller te maken. Dit maakt het een goede keuze voor in de tuin als je op zoek bent naar geluidsdemping.

 • De Ribes sanguineum 'King Edward VII' kan het beste na de bloei gesnoeid worden, om de vorm en de gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode of zieke takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Probeer om niet meer dan een derde van de takken weg te snoeien om de plant niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren.

  Voor deze plant is een goed doorlatende potgrond geschikt. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Het is ook aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen om de groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water komen te staan. Vermijd zware kleigrond en kies voor een plek met voldoende zonlicht.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door een laag mulch of bladeren aan te brengen rond de basis. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt in de herfst om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op mogelijke schade door vorst om dit op tijd te kunnen aanpakken.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Snoei dode takken en oude bloemen om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Geef de plant in het voorjaar organische mest om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Ribes sanguineum 'King Edward VII' hebben behoefte aan een voedzame bodem. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de planten van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Overbemesting kan leiden tot een te snelle groei en minder bloei.

  Het is aan te raden om de Tuinplanten te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag organisch materiaal is geschikt voor deze planten. Mulch kan jaarlijks worden vernieuwd voor de beste resultaten.

  De plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te veel vocht vasthoudt. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op plagen zoals bladluizen, spint en schimmels. Gebruik indien nodig natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of aaltjes om het ongedierte te bestrijden. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door ze voldoende te voeden en te zorgen voor een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  De Ribes sanguineum 'King Edward VII' is een opvallende en sierlijke struik die bekend staat om zijn prachtige rode bloemen in het voorjaar. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een levendige uitstraling in de tuin. Deze plant groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Na de bloei ontwikkelt de struik donkergroen blad dat in de herfst mooi rood kleurt voordat het afvalt. 'King Edward VII' is een sterke en winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en lang bloeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.