Salix caprea 'Atlas'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix caprea 'Atlas' is een cultivar van de wilg met een compacte groei. Deze plant heeft ovale bladeren die groen van kleur zijn en een zilverkleurige onderzijde hebben. In het voorjaar verschijnen er opvallende zilvergrijze katjes aan de takken. 'Atlas' is een langzaam groeiende plant en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Salix caprea 'Atlas' is een bladverliezende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt nieuwe bladeren in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in de winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder -15 graden Celsius.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste tuinen. Regelmatig snoeien is voldoende om de plant in goede conditie te houden.

  De Salix caprea 'Atlas' heeft veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om minstens 2 tot 3 meter ruimte rondom de plant vrij te laten. Plant de Salix caprea 'Atlas' op een plek waar hij voldoende zonlicht en vocht krijgt.

  Deze plant groeit het beste op een plek met veel zonlicht en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een gezonde groei. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij het extreem warm en droog weer is. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Salix caprea 'Atlas' is een goede toevoeging aan de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en bladeren. Daarnaast zorgen de zaden en vruchten voor voedsel voor vogels en kleine zoogdieren. De plant draagt dus positief bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Salix caprea 'Atlas' bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt meestal 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van voeding.

  De bladeren en takken van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het wordt niet aanbevolen om Salix caprea 'Atlas' te consumeren. Het is belangrijk om alleen planten en kruiden te eten die als veilig zijn aangemerkt voor consumptie.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluiden te absorberen en is daarmee geluidsdempend. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar de plant geplant is.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter tot vroege lente. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid en vorm van de plant te bevorderen. Knip de takken tot net boven een knop of zijtak om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg voor een lichtvochtige bodem en vermijd dat de wortels te nat worden. Geef regelmatig water, maar laat de grond ook af en toe opdrogen tussen gietbeurten.

  Deze plant gedijt het best in een vochtige en goed doorlatende bodem. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De standplaats van deze plant moet zonnig tot halfschaduw zijn en de grond moet vochtig en voedselrijk zijn. Het is belangrijk dat de plant beschutting heeft tegen harde wind. Deze plant kan goed groeien in de tuin.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om de wortels te bedekken met een laag mulch. Daarnaast kan het helpen om de plant in te pakken met een speciale winterhoes of doek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei regelmatig om een gezonde groei te bevorderen. Verwijder dode takken en zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting met organische meststoffen om gezond en goed te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer meststoffen toe te dienen volgens de specifieke behoeften van de plant. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid en frequentie van bemesting te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Vermijd het mulchen direct tegen de stam om schimmelvorming te voorkomen. Verse mulch kan ook helpen bij het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem.

  De Tuinplanten groeien het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar wel goed waterdoorlatend. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van de juiste zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden om regelmatig de bladeren en takken te controleren op eventuele insecten. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden ingezet. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om plagen te voorkomen, zoals het regelmatig verwijderen van dood blad en het zorgen voor een goede luchtcirculatie rondom de plant.

 • Omschrijving

  Salix caprea 'Atlas' is een cultivar van de wilg met een compacte groei. Deze plant heeft ovale bladeren die groen van kleur zijn en een zilverkleurige onderzijde hebben. In het voorjaar verschijnen er opvallende zilvergrijze katjes aan de takken. 'Atlas' is een langzaam groeiende plant en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.