Salix elaeagnos 'Angustifolia'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salix elaeagnos 'Angustifolia' is een langzaam groeiende struik met smalle, zilvergrijze bladeren. De bladeren hebben een opvallende glans en zijn aan de onderkant witviltig. De plant produceert in het voorjaar kleine, onopvallende bloemen die worden gevolgd door kleine, bruine vruchten. 'Angustifolia' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en is geschikt voor langs oevers en in borders. Deze cultivar vereist regelmatig snoeien om zijn compacte vorm te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verkleurt en valt uit in de herfst en winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. De plant kan goed tegen koude temperaturen en kan overleven in de meeste delen van Nederland.

  Salix elaeagnos 'Angustifolia' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. De plant groeit goed op verschillende bodemsoorten en kan goed tegen snoei. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig problemen zal geven.

  De 'Salix elaeagnos 'Angustifolia' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien, dus het is aan te raden om minimaal 2 meter ruimte te voorzien voor deze plant. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de wortelgroei van deze plant, dus zorg ervoor dat er voldoende ruimte is in de grond voor de wortels om zich te ontwikkelen. Het is goed om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden en de plant gezond te houden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke plant die goed gedijt in schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, zelfs in de schaduw.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die veel nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij voedsel en beschutting biedt aan verschillende insecten, vogels en kleine dieren. De plant trekt ook nuttige bestuivende insecten aan, wat bijdraagt aan de diversiteit in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan helpen om de populatie van lokale fauna te ondersteunen.

  De plant bloeit van maart tot april en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes en de grond goed te mulchen om vocht vast te houden. Een regelmatige snoei kan helpen om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Nee, de bladeren en twijgen van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het is beter om deze plant niet te consumeren.

  Ja, deze plant helpt geluid te dempen dankzij zijn bladeren en takken die geluidstrillingen absorberen en verminderen. Het planten van deze soort in de tuin kan helpen om het omgevingsgeluid te verminderen en voor meer rust te zorgen.

 • De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden in de late winter of vroege lente om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Verwijder dode en beschadigde takken en snoei takken terug tot op een zijtak of knop. Let op dat de plant niet te rigoureus gesnoeid wordt om bloei te bevorderen.

  De Salix elaeagnos 'Angustifolia' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te nat is, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Bij het verpotten kan speciale potgrond voor tuinplanten worden gebruikt.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en liefst licht zuur tot neutraal. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast. Deze plant gedijt het beste op een locatie met veel zonlicht.

  Salix elaeagnos 'Angustifolia' gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook groeien in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Deze plant is geschikt voor zowel een border als een solitaire plaats in de tuin.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen in de winter bescherming nodig tegen vorst, met name jonge planten. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren en het gebruik van een beschermende doek of folie. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  Deze tuinplant vereist regelmatige snoei om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor voldoende water, maar vermijd wateroverlast. Geef de plant indien nodig voeding met organische meststoffen.

  Voor tuinplanten is het raadzaam om in het voorjaar organische meststof te strooien. Daarnaast is het aan te raden om tijdens de groeiperiode regelmatig vloeibare meststof toe te dienen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of compost in het voorjaar. Mulch helpt om vocht vast te houden en de grond te voeden, wat de groei en gezondheid van de plant bevordert. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plantenschimmel is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde van ongeveer 6,5 tot 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goede structuur en voldoende drainage in de bodem.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen en spint. Deze kunnen worden bestreden met een milieuvriendelijke zeepoplossing of biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg daarnaast voor voldoende luchtcirculatie en vermijd overmatig bemesten om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Salix elaeagnos 'Angustifolia' is een langzaam groeiende struik met smalle, zilvergrijze bladeren. De bladeren hebben een opvallende glans en zijn aan de onderkant witviltig. De plant produceert in het voorjaar kleine, onopvallende bloemen die worden gevolgd door kleine, bruine vruchten. 'Angustifolia' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en is geschikt voor langs oevers en in borders. Deze cultivar vereist regelmatig snoeien om zijn compacte vorm te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.