Salix babylonica 'Pendula'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Salix babylonica 'Pendula', ook wel de treurwilg genoemd, is een sierlijke en elegante boom met hangende takken die tot aan de grond reiken. De bladeren zijn langwerpig en smal, en hebben een frisgroene kleur. In het voorjaar produceert de boom zachte katjes die een decoratieve uitstraling hebben. De Salix babylonica 'Pendula' gedijt goed in vochtige grond en is geschikt voor zowel grote tuinen als parken. Deze treurwilg staat bekend om zijn rustgevende uitstraling en kan een prachtige toevoeging zijn aan elke landschapstuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Salix babylonica 'Pendula' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal in de winter. Het is een bladverliezende boom.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  De Salix babylonica 'Pendula' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Regelmatig snoeien van dode takken en het geven van voldoende water is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg wel voor een plek met voldoende zonlicht en een goede drainage van de grond.

  Salix babylonica 'Pendula' heeft veel ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant op minimaal 3 meter afstand van andere beplanting te plaatsen. Zorg er ook voor dat de bodem goed gedraineerd is.

  Salix babylonica 'Pendula' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in de halfschaduw. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om zijn karakteristieke treurige groeiwijze te behouden. In te veel schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd.

  De Salix babylonica 'Pendula' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door minstens 1-2 keer per week water te geven. Let op dat de wortels niet te lang onder water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Salix babylonica 'Pendula' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan door de bloemen en nectar. Het is een mooie toevoeging aan een tuinplantenborder.

  Ja, de treurwilg trekt veel insecten en vogels aan, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant door zijn bladeren en takken voor beschutting en nestgelegenheid voor verschillende dieren. Het hout van de treurwilg kan ook worden gebruikt als voedselbron voor insecten en schimmels.

  Salix babylonica 'Pendula' bloeit in maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 1 tot 2 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Het is tevens aan te raden om de grond goed vochtig te houden.

  Sommige delen van deze plant zijn eetbaar, maar het wordt over het algemeen niet aanbevolen om het te consumeren vanwege mogelijke gifstoffen. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie uit de tuin.

  Ja, deze plant heeft een absorberend effect op geluidsgolven waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden in de omgeving waar de plant groeit. Het bladerdak en de takken van de plant helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Over het algemeen kunnen bomen en struiken geluid dempen, inclusief deze plant.

 • Knip in het vroege voorjaar dode, beschadigde of zwakke takken weg. Verwijder ook eventuele kruisende takken. Knip de overige takken terug tot de gewenste hoogte en vorm. Doe dit bij voorkeur op een bewolkte dag om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Geef vooral tijdens droge periodes extra water. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen om gezond te blijven.

  Tuinplanten zoals deze hebben een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig voeding toe te voegen aan de potgrond om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en niet te nat. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  De Salix babylonica 'Pendula' gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond om de plant gezond te houden. Deze tuinplant kan goed worden geplant langs waterkanten of in vochtige grond.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig tegen koude temperaturen en wind. Mulch rond de basis van de plant en bedek de takken met een lichte doek of stro. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  Geef de plant voldoende water, vooral tijdens droge periodes en warm weer. Snoei jaarlijks in de winter het oude hout terug tot de grond om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde uitstraling.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral in het voorjaar en zomer wanneer ze actief groeien. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rondom de plant, maar vermijd dat de mulch tegen de stam komt te liggen.

  De Salix babylonica 'Pendula' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u proberen natuurlijke vijanden aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of huis-tuin-en-keuken middeltjes zoals knoflookspray. Zorg er ook voor dat de plant op een gezonde en evenwichtige manier groeit, zodat deze beter bestand is tegen ziektes en plagen.

 • Omschrijving

  De Salix babylonica 'Pendula', ook wel de treurwilg genoemd, is een sierlijke en elegante boom met hangende takken die tot aan de grond reiken. De bladeren zijn langwerpig en smal, en hebben een frisgroene kleur. In het voorjaar produceert de boom zachte katjes die een decoratieve uitstraling hebben. De Salix babylonica 'Pendula' gedijt goed in vochtige grond en is geschikt voor zowel grote tuinen als parken. Deze treurwilg staat bekend om zijn rustgevende uitstraling en kan een prachtige toevoeging zijn aan elke landschapstuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.