Salix gracilistyla 'Melanostachys'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Salix gracilistyla 'Melanostachys' is een compacte en opgaande struik met een elegante uitstraling. De donkerroze tot paarse, harige bloemkatjes geven de plant een opvallende en unieke uitstraling. Het blad van deze plant is smal en groen van kleur, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin. Deze plant is winterhard en gedijt goed in vochtige grond en volle zon tot halfschaduw. De Salix gracilistyla 'Melanostachys' trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op een tuinborder.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Salix gracilistyla 'Melanostachys' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende plant die in de lente nieuwe bladeren krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Winterbescherming zoals mulch kan helpen om de plant te beschermen tijdens koude winters.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in diverse omgevingen en weinig problemen heeft met ziektes of plagen. Het enige waar je op moet letten is voldoende water geven tijdens droge periodes.

  Salix gracilistyla 'Melanostachys' heeft ongeveer 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven aan deze plant, zodat hij zich optimaal kan ontwikkelen en mooi kan uitgroeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten, zodat ze elkaar niet in de weg zitten.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in natte grond staan. Over het algemeen heeft de plant 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en pollen die het produceert. Het trekt deze insecten aan vanwege de aantrekkelijke geur en kleur van de bloemen.

  Salix gracilistyla 'Melanostachys' is een waardevolle plant voor biodiversiteit vanwege de nectar en stuifmeel die insecten aantrekken. Deze plant kan dienen als voedselbron en schuilplaats voor verschillende dieren in de tuin. Het aanplanten van deze plant kan bijdragen aan een gezonde en gevarieerde tuinecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden als de zon erg fel is. De plant heeft regelmatig water nodig tijdens droge periodes.

  Nee, Salix gracilistyla 'Melanostachys' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet geteeld voor consumptie. Het eten van deze plant kan schadelijk zijn voor mensen en dieren.

  Ja, Salix gracilistyla 'Melanostachys' is geluidsdempend. Het heeft zachte blaadjes en takken die geluidsgolven absorberen en zo geluid dempen. Het kan bijdragen aan een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste in het voorjaar gedaan worden, voordat de plant begint te groeien. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken om de groei en bloei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om de bladeren droog te houden en schimmel te voorkomen.

  Voor de potgrond van deze tuinplant is het aan te raden om een goed drainerende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Een mix van potgrond voor vaste planten en wat grof zand kan geschikt zijn.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en humus. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende bodem om de plant gezond te houden. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Om Winterbescherming te bieden voor deze plant, is het raadzaam om mulch toe te voegen rond de basis van de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kunnen beschermende hoezen of jute worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme koude temperaturen. Het is ook belangrijk om de plant voldoende water te geven voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in vochtige bodems. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze tuinplant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende tuinplanten. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en toepassingsperiode.

  Mulch kan worden gebruikt rond de basis van deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het wordt aanbevolen om organische mulchmaterialen zoals boomschors of compost te gebruiken. Vermijd het mulchen te dicht bij de stam om rotten te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg voor een pH tussen 5,5 en 7,5 voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spint en wolluizen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren en eventueel aangetaste delen te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Salix gracilistyla 'Melanostachys' is een compacte en opgaande struik met een elegante uitstraling. De donkerroze tot paarse, harige bloemkatjes geven de plant een opvallende en unieke uitstraling. Het blad van deze plant is smal en groen van kleur, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin. Deze plant is winterhard en gedijt goed in vochtige grond en volle zon tot halfschaduw. De Salix gracilistyla 'Melanostachys' trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanvulling op een tuinborder.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.