Salix 'Hakuro'

Salix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Salix 'Hakuro', ook wel bekend als de Japanse treurwilg, is een sierlijke en elegante boom met hangende takken die een treurende uitstraling geven. De bladeren zijn smal, langwerpig en heldergroen van kleur, wat zorgt voor een frisse uitstraling in de tuin. In de winter verliest deze boom zijn bladeren, waardoor de vorm van de takken nog meer opvalt. De Salix 'Hakuro' groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en gedijt goed op vochtige grond. Deze boom kan goed gesnoeid worden om de vorm en grootte naar wens aan te passen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Salix 'Hakuro' is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. In de winter kunnen de bladeren van de plant afvallen.

  Salix 'Hakuro' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in verschillende bodemsoorten. De plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en regelmatig snoeien bevordert de groei en vorm. Het is belangrijk om de plant goed water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De Salix 'Hakuro' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en objecten. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in de schaduw, mits de plant voldoende licht krijgt. Om de beste groeiresultaten te behalen, is het aan te raden de planten regelmatig te verplaatsen naar een zonniger plek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond opgedroogd is, wordt aanbevolen.

  Ja, de plant is vlinderlokkend en bijenlokkend vanwege de bloemen die aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van bestuivers.

  Ja, Salix 'Hakuro' is goed voor biodiversiteit omdat het voedsel en schuilplaatsen biedt aan verschillende insecten en vogels. Daarnaast helpt het de bodem te verbeteren en draagt bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Verder gedijt de plant het beste op een vochtige, goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren of takken van deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  De Salix 'Hakuro' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant staat bekend om zijn decoratieve bladeren en opvallende witte takken. Het is aan te raden om andere planten te kiezen voor geluidsdempende doeleinden.

 • De plant mag jaarlijks in het voorjaar worden gesnoeid om de vorm en hoogte te behouden. Verwijder dode en beschadigde takken en snoei de rest van de takken tot een derde terug. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om een gezonde en compacte groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren de tijd hebben om op te drogen voordat het 's avonds afkoelt.

  Voor de Salix 'Hakuro' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed waterdoorlatend is. Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen, zoals organische meststoffen en vermiculiet voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt, zodat de wortels voldoende lucht krijgen.

  De plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Een voedzame bodem zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en niet in de volle wind staat. Overmatige blootstelling aan felle zon kan verbranding van bladeren veroorzaken.

  Tuinplanten zoals de Salix 'Hakuro' kunnen in de winter profiteren van een laag mulch rond de wortels en bescherming tegen sterke wind. Zorg ervoor dat de plant goed is uitgerust voordat de koude maanden aanbreken om zijn overlevingskansen te vergroten. In strenge winters kan het ook helpen om extra bescherming, zoals een jute zak of vliesdoek, rond de plant te plaatsen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei regelmatig om de vorm en grootte van de plant te behouden. Voeg in het voorjaar organische meststof toe voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de groei te bevorderen. Daarnaast kan tijdens het groeiseizoen vloeibare meststoffen worden gegeven voor een extra boost. Zorg ervoor dat de meststoffen gelijkmatig over de grond worden verdeeld en niet rechtstreeks op de bladeren terechtkomen.

  Mulch is een natuurlijke bodembedekker die vocht vasthoudt, onkruid onderdrukt en de grond beschermt tegen temperatuurschommelingen. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of stro. Het regelmatig aanbrengen van mulch rondom tuinplanten helpt bij het behouden van gezonde en vruchtbare grond.

  De Salix 'Hakuro' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Salix 'Hakuro' kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de plant helpen om eventuele plagen op tijd te signaleren. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn om ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Salix 'Hakuro', ook wel bekend als de Japanse treurwilg, is een sierlijke en elegante boom met hangende takken die een treurende uitstraling geven. De bladeren zijn smal, langwerpig en heldergroen van kleur, wat zorgt voor een frisse uitstraling in de tuin. In de winter verliest deze boom zijn bladeren, waardoor de vorm van de takken nog meer opvalt. De Salix 'Hakuro' groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en gedijt goed op vochtige grond. Deze boom kan goed gesnoeid worden om de vorm en grootte naar wens aan te passen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.