Brachyglottis 'Sunshine'

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Brachyglottis 'Sunshine' er en kompakt og busket busk med smalle grønne blade og en markant sølvfarvet pels på dem. Denne plante blomstrer om sommeren med små, gule margueritelignende blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en meget vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Brachyglottis 'Sunshine' er et ideelt valg for haveejere, der leder efter en farverig og vedligeholdelsesvenlig plante til haven eller bedet. Denne plante kan også trives godt i potter og containere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Brachyglottis 'Sunshine' er stedsegrøn. Denne plante tilhører kategorien Haveplanter og beholder sine blade året rundt.

  Planten er hårdfør ned til -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Det er bedst at placere planten på et beskyttet sted i kolde perioder.

  Ja, planten er nem at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Det er en robust haveplante, der trives godt i de fleste jordtyper og solforhold. Regelmæssig vanding og beskæring sikrer en sund vækst og blomstring.

  Brachyglottis 'Sunshine' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for et sted i haven, hvor planten har tilstrækkelig plads til at vokse. Tag højde for plantens endelige størrelse og giv den tilstrækkelig plads til at brede sig.

  Brachyglottis 'Sunshine' trives bedst på et solrigt sted med masser af direkte sollys. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt. Det anbefales derfor at placere planten på en solrig placering.

  Haveplanter som Brachyglottis 'Sunshine' har normalt brug for vand en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande oftere på grund af de højere temperaturer.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare gule blomster, der tilbyder nektar. Det er et attraktivt valg til haver, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle. Planter som disse bidrager til en rig og levende biodiversitet i haven.

  Ja, Brachyglottis 'Sunshine' er en god plante for biodiversitet, fordi den har nektarholdige blomster, der tiltrækker insekter. Derudover tilbyder den også ly for små dyr. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til en have, der bidrager til at understøtte forskellige former for flora og fauna.

  Denne plante blomstrer i månederne juni til september, og blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er et passende valg til en solrig have. De trives bedst på en solrig placering.

  Nej, planten er ikke spiselig. Den dyrkes primært for sine dekorative blade og blomster. At indtage den kan være skadeligt for helbredet.

  Nej, Brachyglottis 'Sunshine' har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ havplante, der giver farve og struktur i haven. Det ser smukt ud i bede eller potter på terrassen.

 • Det er bedst at beskære denne plante om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten tilbage til en sund knop eller forgrening. Overdreven beskæring kan mindske blomstringen, så vær forsigtig med at beskære denne plante.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå, at rødderne står for længe i fugtig jord for at undgå rodrot.

  Brachyglottis 'Sunshine' trives bedst i veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Det er vigtigt at holde pottemulden regelmæssigt fugtig, men undgå at gennemvæde den. Undgå at bruge for kompakt pottemuld, da dette kan hæmme plantens vækst.

  Brachyglottis kan lide godt drænet jord og foretrækker en neutral til sur jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og forbliver regelmæssigt fugtig, men ikke for våd. Undgå tunge og kompakte jordtyper.

  Planten foretrækker at være på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet og ikke for våd. Planten kan trives godt i en blomsterbed eller som en potteplante på en solrig terrasse.

  For at beskytte denne haveplante om vinteren anbefales det at lægge et lag muld rundt om rødderne og beskytte planten mod hård frost. Derudover kan det hjælpe at flytte planten i potter til et beskyttet sted eller pakke den ind i speciel vinterbeskyttelse. Det er vigtigt at inspicere og passe godt på planten i løbet af vintermånederne for at undgå frostskader.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Derudover er det vigtigt at fjerne visne blomster for at fremme blomstringen. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Haveplanter har generelt brug for gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug i vækstsæsonen en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødning kan forårsage skade på planten, så vær forsigtig og gød ikke oftere end nødvendigt.

  Mulching anbefales til haveplanter for at reducere ukrudtsvækst og fugttab. Dette holder jorden fugtigere og gør plantens rødder sundere. Brug organiske materialer som kompost, barkflis eller blade som mulch.

  De Brachyglottis 'Sunshine' trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at sørge for en veldrænet jord for at undgå rodropsygdomme. At teste og justere jordens surhedsgrad regelmæssigt kan fremme plantens sundhed og vækst.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter som Brachyglottis 'Sunshine', kan du bruge naturlige fjender som Marihøner eller snyltehvepse. Derudover kan du også forebygge ved regelmæssigt at inspicere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Du kan også bruge biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum.

 • Beskrivelse

  Brachyglottis 'Sunshine' er en kompakt og busket busk med smalle grønne blade og en markant sølvfarvet pels på dem. Denne plante blomstrer om sommeren med små, gule margueritelignende blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en meget vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Brachyglottis 'Sunshine' er et ideelt valg for haveejere, der leder efter en farverig og vedligeholdelsesvenlig plante til haven eller bedet. Denne plante kan også trives godt i potter og containere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.