Skimmia japonica 'Keessen'

Skimmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Skimmia japonica 'Keessen' is een compacte, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bessen in de herfst en winter. De plant bloeit in het voorjaar met geurende witte bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. 'Keessen' is een langzaam groeiende variëteit die goed gedijt in halfschaduwrijke tot schaduwrijke plekken in de tuin. Deze skimmia heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard, waardoor hij perfect is voor een border, als solitair of in een pot op het terras. De bessen van Skimmia japonica 'Keessen' zijn giftig als ze worden ingenomen, dus het is belangrijk om kinderen en huisdieren uit de buurt te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit maakt hem een mooie aanvulling op de tuin, vooral in de wintermaanden.

  De Skimmia japonica 'Keessen' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, Skimmia japonica 'Keessen' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft. Het gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig last van ziektes en plagen.

  Skimmia japonica 'Keessen' heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Het is raadzaam om de plant ongeveer 50-100 cm ruimte te geven rondom. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, water en voedingsstoffen krijgt.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale tuinplant voor plekken met weinig zonlicht. Het zal goed gedijen en gezond blijven in de schaduwrijke omgeving.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze worden gekweekt. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te vochtig is voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen. Let ook op de bladeren, als deze slap en droog zijn kan dat een teken zijn van dorst.

  Ja, Skimmia japonica 'Keessen' is vlinder- en bijenlokkend. Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en geur die ze afgeven. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Skimmia japonica 'Keessen' is een interessante toevoeging aan de tuin vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bessen, die vogels en insecten kunnen aantrekken. Het is echter geen inheemse plant, dus het kan de biodiversiteit niet op dezelfde manier ondersteunen als inheemse planten dat zouden doen. Het is nog steeds een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege zijn decoratieve eigenschappen.

  'Skimmia japonica 'Keessen' bloeit vanaf maart tot en met mei en de bloei kan enkele weken aanhouden.

  Skimmia japonica 'Keessen' kan beter niet in de volle zon geplaatst worden, omdat de bladeren dan kunnen verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten met halfschaduw.

  Nee, de plant Skimmia japonica 'Keessen' is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te consumeren. Tuinplanten zijn over het algemeen niet geschikt voor consumptie.

  Ja, Skimmia japonica 'Keessen' heeft als eigenschap dat het geluidsdempend is. Dit komt door de dichte en volle groei van de plant. Planten met deze eigenschap worden vaak gebruikt om geluid te dempen en een rustige omgeving te creëren.

 • Skimmia japonica 'Keessen' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei, om de vorm en groei van de plant te bevorderen. Verwijder deadwood en dun de plant indien nodig uit om luchtcirculatie te bevorderen. Overmatig snoeien kan leiden tot minder bloei het volgende seizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef water bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De Skimmia japonica 'Keessen' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht zuur is voor optimale groei en bloei. Overplanten kan nodig zijn om de plant gezond te houden.

  Skimmia japonica 'Keessen' heeft bij voorkeur een vochtige maar goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de grond humusrijk en zuur is. De plant gedijt het best in zure bodems met een pH-waarde tussen de 4,5 en 6,5.

  De Skimmia japonica 'Keessen' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vochtig blijft. Bescherm de plant tegen felle zon en vorst.

  Winterbescherming is belangrijk voor deze plant, vooral in strenge winters. Bedek de plant met bijvoorbeeld een vliesdoek om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, vooral tijdens warme periodes. Bemest de plant in het voorjaar en snoei deze na de bloei om de vorm te behouden. Plaats de plant op een beschutte plek in de halfschaduw.

  Tuinplanten zoals Skimmia japonica 'Keessen' hebben baat bij regelmatige bemesting met organische mest in het voorjaar. Zorg ervoor dat de meststoffen de juiste verhouding van voedingsstoffen bevatten voor een gezonde groei en bloei. Overmatige bemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch Skimmia japonica 'Keessen' in het voorjaar met een laag organisch materiaal om de grond vochtig en voedzaam te houden. Dit zal de plant helpen om goed te groeien en bloeien gedurende het seizoen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De Skimmia japonica 'Keessen' gedijt het best in een zure bodem, met een pH-waarde tussen de 6 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien in de tuin.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze op de juiste manier te verzorgen en te bemesten.

 • Omschrijving

  Skimmia japonica 'Keessen' is een compacte, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bessen in de herfst en winter. De plant bloeit in het voorjaar met geurende witte bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. 'Keessen' is een langzaam groeiende variëteit die goed gedijt in halfschaduwrijke tot schaduwrijke plekken in de tuin. Deze skimmia heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard, waardoor hij perfect is voor een border, als solitair of in een pot op het terras. De bessen van Skimmia japonica 'Keessen' zijn giftig als ze worden ingenomen, dus het is belangrijk om kinderen en huisdieren uit de buurt te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.