Skimmia japonica 'Kew White'

Skimmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Skimmia japonica 'Kew White' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en compacte groeiwijze. In het voorjaar produceert deze plant witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen die de tuin in de herfst opfleuren. Deze skimmia houdt van een lichtzure, goed doorlatende grond en groeit het beste in de halfschaduw. Het is een populaire keuze voor borders, Japanse tuinen en als solitaire plant in potten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Skimmia japonica 'Kew White' is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is geschikt voor in de tuin als groenblijvende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om bij strenge vorst extra bescherming te bieden, zoals vliesdoek of een dikke laag mulch. In de winterperiode kunnen de bladeren van de plant lichtelijk verkleuren.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een beschutte plek te plaatsen. Daarnaast kan af en toe bijmesten helpen bij een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer 50 tot 80 centimeter ruimte nodig om te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Zorg er dus voor dat er voldoende ruimte rondom de plant is.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in schaduwrijke tuinen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht om optimale groei te garanderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen water nodig wanneer de grond droog aanvoelt, meestal zo'n 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid te controleren en aan te passen aan het seizoen.

  Ja, deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan met zijn geur en bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is geschikt voor biodiversiteit dankzij de bloemen die insecten aantrekken en het blad dat dient als schuilplaats voor kleine dieren. Het zorgt voor een gevarieerde en levendige tuinomgeving.

  Het bloeit in de lente, meestal in de maanden maart en april. De bloei kan enkele weken tot een maand aanhouden.

  Deze plant kan beter gedijen op een plek met halfschaduw tot schaduw. De volle zon kan ervoor zorgen dat de bladeren verbranden of verkleuren. Het is dus aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt aangeraden om de plant niet op te eten en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, Skimmia planten worden vaak gebruikt als geluidsdempende beplanting in de tuin. De dichte bladeren en compacte groei zorgen voor een goede absorptie van geluidsgolven. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode takken en uitgebloeide bloemen. Knip de takken tot net boven een knop of zijtak om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar pas op voor wateroverlast. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant heeft graag zure, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een speciale potgrond voor zuurminnende planten.

  De Tuinplant Skimmia japonica 'Kew White' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem zuur tot neutraal is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd zware, compacte grondsoorten en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Skimmia japonica 'Kew White' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek in de tuin, beschermd tegen felle zon en harde wind. Deze tuinplant voelt zich het meest op zijn gemak in vochtige, humusrijke grond.

  Planten van het type Skimmia japonica hebben over het algemeen bescherming nodig tegen strenge winters. Ze kunnen het beste worden afgedekt met mulch of een beschermende doek om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Het is ook raadzaam om de plant in de winterperiode op een beschutte plek te zetten.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Gebruik een organische meststof voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten zoals deze soort is het raadzaam om organische mest te gebruiken in het voorjaar. Gebruik een meststof speciaal voor zuurminnende planten voor een optimale groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus houd je aan de aanbevolen dosering.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Mulch helpt de grond vochtig te houden, onkruidgroei te onderdrukken en voedingsstoffen vast te houden voor een gezonde groei van de plant. Let op dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant verlangt een bodem met een zure tot neutrale pH-waarde. Zorg voor een grond met voldoende organisch materiaal en vermijd een te hoge zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen.

  De plant kan last hebben van verschillende soorten ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en wolluis. Om ongedierte te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes of het gebruik van bijvoorbeeld een biologisch bestrijdingsmiddel. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  Skimmia japonica 'Kew White' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en compacte groeiwijze. In het voorjaar produceert deze plant witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen die de tuin in de herfst opfleuren. Deze skimmia houdt van een lichtzure, goed doorlatende grond en groeit het beste in de halfschaduw. Het is een populaire keuze voor borders, Japanse tuinen en als solitaire plant in potten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.