Skimmia japonica 'Rubella'

Skimmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Skimmia japonica 'Rubella' is een langzaam groeiende wintergroene plant met glanzende donkergroene bladeren en rode bloemknoppen die in het voorjaar verschijnen. De bloemknoppen veranderen langzaam van rood naar wit als ze uitkomen. Deze plant is zeer geschikt voor in de schaduwrijke tuin en kan goed in een pot op het terras worden geplaatst. Skimmia japonica 'Rubella' is een populaire plant vanwege zijn mooie en opvallende verschijning. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een leuke toevoeging is voor de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  'Skimmia japonica 'Rubella'' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen strenge vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens extreme kou.

  Ja, de Skimmia japonica 'Rubella' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het is een sterke en winterharde tuinplant die weinig specifieke zorg vereist. Het is een mooie aanwinst voor elke tuin en vergt geen ingewikkelde onderhoudsmaatregelen.

  De Skimmia japonica 'Rubella' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Ja, Skimmia japonica 'Rubella' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt op een plek met weinig zonlicht. Zorg voor een vochtige grond en de plant zal goed groeien.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en grondsoort. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft, zodat de plant niet te veel of te weinig water krijgt. Geef in de zomermaanden wat vaker water dan in de winter.

  Ja, Skimmia japonica 'Rubella' is een tuinplant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de zoet geurende bloemen die ze produceert. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Skimmia japonica 'Rubella' is een goede aanvulling voor biodiversiteit in de tuin, omdat het bijen aantrekt door zijn geurige bloemen en vogels door zijn bessen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en dieren, waardoor het de biodiversiteit in de tuin verhoogt. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor een gezonde en evenwichtige tuin.

  De Skimmia japonica 'Rubella' bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan enkele weken duren.

  Skimmia japonica 'Rubella' kan goed tegen halfschaduw tot schaduw en verdraagt geen felle zon. Het is daarom aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht.

  Nee, Skimmia japonica 'Rubella' is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die in de tuin wordt geplant vanwege zijn opvallende rode bessen en groenblijvend blad. Het consumeren van de bessen kan leiden tot maagklachten en misselijkheid.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempende werking doordat ze geluidstrillingen absorberen.

 • Skimmia japonica 'Rubella' kan het beste lichtjes gesnoeid worden na de bloei in het voorjaar om de vorm te behouden en eventueel dode takken te verwijderen. Vermijd zwaar snoeien, omdat dit de bloei kan beïnvloeden. Het is belangrijk om scherpe snoeischaar te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  De Skimmia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water komen te staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Skimmia japonica 'Rubella' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Tuinplanten hebben over het algemeen voedingrijke potgrond nodig om goed te kunnen groeien.

  Skimmia japonica 'Rubella' groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem zuur is, met een pH-waarde tussen 5 en 6. Zorg ervoor dat de plant genoeg voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten.

  Skimmia japonica 'Rubella' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. De plant houdt van een beschutte plek uit de felle zon en heeft vochtige, goed doorlatende grond nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes.

  Het is raadzaam om deze plant te beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kun je de plant beschermen door hem af te dekken met een vliesdoek of jutezak. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens droge winterperiodes.

  De Skimmia japonica 'Rubella' heeft weinig onderhoud nodig. Snoei na de bloei om de vorm van de plant te behouden en verwijder eventueel dode takken. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Skimmia japonica 'Rubella' hebben behoefte aan organische mest in het voorjaar. Gebruik een langzaam werkende meststof om de groei van de plant te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Mulch regelmatig met organisch materiaal zoals bladeren of compost om vocht vast te houden en wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt. Verwijder oude mulch en vervang deze indien nodig in het voorjaar of najaar.

  De Skimmia japonica 'Rubella' gedijt goed in zure tot neutrale bodems. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf. Deze planten houden niet van te kalkrijke grond.

  Sommige veelvoorkomende plagen bij Tuinplanten zijn bladluis, trips en spint. Deze kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant regelmatig te controleren en aangetaste delen te verwijderen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om te voorkomen dat ongedierte zich verspreidt.

 • Omschrijving

  Skimmia japonica 'Rubella' is een langzaam groeiende wintergroene plant met glanzende donkergroene bladeren en rode bloemknoppen die in het voorjaar verschijnen. De bloemknoppen veranderen langzaam van rood naar wit als ze uitkomen. Deze plant is zeer geschikt voor in de schaduwrijke tuin en kan goed in een pot op het terras worden geplaatst. Skimmia japonica 'Rubella' is een populaire plant vanwege zijn mooie en opvallende verschijning. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een leuke toevoeging is voor de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.