Solanum jasminoides

Solanum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Solanum jasminoides, også kendt som chilensk jasmin, er en klatreplante med hvide, stjernformede blomster, der ligner jasminblomster. Det er en hurtigvoksende plante, der trives godt i varme klimaer og har brug for masser af sollys. Bladene er mørkegrønne og blanke og har en oval form. Denne plante er populær på grund af den overdådige blomstring og den søde duft af blomsterne. Solanum jasminoides findes ofte i haver, på terrasser og altaner, hvor den kan vokse langs hegn, mure eller pergolaer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Solanum jasminoides er en stedsegrøn plante. Dette betyder, at planten forbliver grøn hele året. Denne plante hører til Havenplanter.

  Solanum jasminoides er winterhård til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer. Disse haveplanter kan derfor tåle moderat frost.

  Solanum jasminoides er en relativt let at vedligeholde plante. Den trives godt i sollys og har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskæring af planten kan hjælpe med at fremme væksten og bevare formen.

  Solanum jasminoides har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Det anbefales at give tilstrækkelig plads mellem planterne, så de kan sprede sig godt. Tag højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer planteaflastningen.

  Ja, denne plante trives godt i skyggefulde områder. Den kan dog også trives godt i mere solrige forhold, så længe jorden er godt drænet. Det er en alsidig haveplante, der kan trives under forskellige lysforhold.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i de varme sommermåneder. Generelt er det tilstrækkeligt at give planten vand en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af de specifikke forhold i din have. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer. Det er derfor et godt valg til en have, hvor du ønsker at tiltrække disse insekter.

  Ja, Solanum jasminoides er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter og bidrager til økosystemet i haven. Dens blomster tiltrækker bestøvere, hvilket betyder, at planten bidrager til diversiteten af planter og dyrearter i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne juni til og med september, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding under tørre perioder.

  Nej, blomsterne og bærrene på denne plante er giftige og ikke egnet til forbrug. Det anbefales at undgå at plante denne plante i nærheden af spiselige afgrøder.

  Solanum jasminoides har ingen lyddæmpende egenskaber.

 • For at forhindre at planten bliver for stor, kan du beskære den om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten tilbage til den ønskede form. Brug skarpe beskæresakse for at gøre beskæringen nemmere.

  Solanum jasminoides har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens base og ikke over bladene.

  For haveplanter som Solanum jasminoides er det vigtigt at sørge for god drænbart pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. En pottemuld specielt til blomstrende planter kan fremme vækst og blomstring af planten.

  God drænende jord med tilstrækkelige næringsstoffer er vigtig for væksten af denne plante. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt og tilføre organisk materiale. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodædning.

  Planten trives bedst på en solrig placering, men kan også trives i halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og beskyt planten mod kraftig vind. Undgå for våd jord for at undgå rodæd.

  Det er vigtigt at beskytte Solanum jasminoides om vinteren mod frost. Dette kan gøres ved at pakke planten ind i for eksempel fiberdug eller bobleplast. Placer også planten et beskyttet sted uden vind.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for tilstrækkeligt med næringsstoffer i jorden ved regelmæssigt at give gødning. Beskær planten om nødvendigt for at bevare formen og størrelsen.

  Det anbefales at gøde denne plante om foråret med en generel gødning til blomstrende planter. Brug en organisk gødning og følg instruktionerne på emballagen. Overgødsning kan forårsage skade på planten, så vær forsigtig med mængden af gødning.

  Det anbefales at dække planten med et lag muld om foråret for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost, blade eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke påføres direkte mod plantens stængler.

  Denne plante foretrækker en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for en sund vækst. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder.

  Det anbefales at regelmæssigt tjekke planten for lus, trips og hvide fluer. Disse skadedyr kan bekæmpes med insektmidler eller ved at fjerne angrebne blade. Naturlige fjender som mariehøns kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Solanum jasminoides, også kendt som chilensk jasmin, er en klatreplante med hvide, stjernformede blomster, der ligner jasminblomster. Det er en hurtigvoksende plante, der trives godt i varme klimaer og har brug for masser af sollys. Bladene er mørkegrønne og blanke og har en oval form. Denne plante er populær på grund af den overdådige blomstring og den søde duft af blomsterne. Solanum jasminoides findes ofte i haver, på terrasser og altaner, hvor den kan vokse langs hegn, mure eller pergolaer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.