Styphnolobium japonicum 'Pendula'

Styphnolobium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Styphnolobium japonicum 'Pendula' is een sierlijke boom met hangende takken die een elegante uitstraling geven. De bladeren zijn geveerd en donkergroen van kleur. In de zomer produceert de boom witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er peulvruchten aan de boom. 'Pendula' groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is een prachtige boom voor in een tuin of park.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Styphnolobium japonicum 'Pendula' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een tuinplant die niet zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld mulch of bladeren.

  Ja, de Styphnolobium japonicum 'Pendula' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke en winterharde tuinplant.

  De Styphnolobium japonicum 'Pendula' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en te kunnen bloeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te kunnen uitgroeien tot een volwassen exemplaar. Overweeg om de plant te planten op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om te kunnen groeien en te kunnen genieten van voldoende licht en voedingsstoffen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw. In volledige schaduw zal de groei beperkt zijn en kan dit de bloei beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze voldoende zonlicht kan ontvangen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, Styphnolobium japonicum 'Pendula' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en hun aangename geur. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, als bloeiende boom trekt de Styphnolobium japonicum 'Pendula' bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren zoals vogels. Het bladafval kan dienen als voedingsbron voor bodemorganismen en het creëren van een gezondere bodem.

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloei duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Het regelmatig geven van water is essentieel voor een gezonde groei.

  Nee, de vruchten en zaden van deze plant zijn giftig voor consumptie door mensen of dieren. Het wordt daarom niet aanbevolen om Styphnolobium japonicum 'Pendula' te eten.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen en kan helpen om het geluid in uw tuin of buitenruimte te verminderen. Het dichte bladerdak absorbeert geluidsgolven en creëert een rustige omgeving. Het is een goede keuze als u op zoek bent naar een plant die bijdraagt aan een rustige en vredige sfeer in uw tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden uitgevoerd in de late winter of het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Probeer de natuurlijke vorm van de plant te behouden en voorkom te zware snoei.

  De Styphnolobium japonicum 'Pendula' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant water bij de wortels en vermijd dat de grond uitdroogt. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten zoals deze plant is een goed doorlatende potgrond geschikt. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Voeg indien nodig meststoffen toe om de groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge standplaatsen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Styphnolobium japonicum 'Pendula' te beschermen in de winter, is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Ook kan het helpen om de takken bij elkaar te binden en de plant te beschermen tegen harde wind. In extreme koude periodes kan het nodig zijn om de plant af te dekken met een doek of fleecedoek.

  Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien en dode takken te verwijderen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar en verwijder regelmatig onkruid rondom de stam.

  De Tuinplanten heeft behoefte aan matig bemeste grond. Gebruik een universele meststof met een langzame afgifte. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een gezonde groei.

  Het is aan te raden om mulch rond de basis van deze tuinplant te leggen om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Goede soorten mulch zijn bijvoorbeeld boomschors of houtsnippers. Vergeet niet om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen voor het beste resultaat.

  De plant verdraagt een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Het is aan te raden om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op eventuele plagen en deze direct te verwijderen. Het is ook handig om planten gezond te houden door ze op de juiste manier te bemesten en water te geven.

 • Omschrijving

  Styphnolobium japonicum 'Pendula' is een sierlijke boom met hangende takken die een elegante uitstraling geven. De bladeren zijn geveerd en donkergroen van kleur. In de zomer produceert de boom witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er peulvruchten aan de boom. 'Pendula' groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is een prachtige boom voor in een tuin of park.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.