Sorbus cashmiriana

Sorbus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sorbus cashmiriana, også kendt som Kashmirsøl, er et smukt og vinterhårdt træ med iøjnefaldende hvide blomster om foråret og smukke røde bær om efteråret. Bladene er mørkegrønne og fjerede, hvilket giver et elegant udseende i haven. Denne plante trives godt i fuld sol til halvskygge og tåler forskellige jordtyper. Sorbus cashmiriana tiltrækker også fugle, hvilket gør den til et populært valg for fugleentusiaster. Et værdifuldt tilføjelse til enhver have på grund af sit attraktive udseende og minimal vedligeholdelse nødvendigt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Sorbus cashmiriana er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante ændrer farve om efteråret og falder til sidst af. Denne plante er derfor en løvfældende haveplante.

  Planten Sorbus cashmiriana er vinterhårdfør til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer. Denne haveplante kan derfor godt tåle kolde vintre.

  Planten er generelt let at pleje og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkeligt sollys. Det er en stærk plante, der trives godt under de fleste haveforhold.

  Planten har brug for en gennemsnitlig plads på 2 til 3 meter i bredden og 3 til 4 meter i højden. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til plantens vækst og udvikling. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at opnå sit fulde potentiale.

  Planten vokser bedst på et solrigt eller halvskyggefuldt sted, hvor de får tilstrækkeligt med lys. I skyggen vil planten ikke vokse og blomstre så godt. Derfor anbefales det at plante planten et solrigt sted.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Tjek jorden regelmæssigt og vand, når jorden føles tør. Generelt har planten brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarholdige blomster, den producerer. Den tiltrækker disse bestøvere til haveplanterne og bidrager til biodiversiteten i haven.

  Ja, Sorbus cashmiriana er en smuk tilføjelse til biodiversiteten i haven på grund af dens attraktive blomster og frugter, der tiltrækker insekter og fugle. Det hjælper med at skabe et sundt og varieret miljø, hvilket gavner flora og fauna i haven.

  Planten blomstrer i maj og juni måneder, og blomstringsperioden varer cirka 2-3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre sundt. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod skarpt eftermiddagssol på varme dage.

  Nej, bærrene fra denne plante er ikke spiselige for mennesker. Den bliver primært dyrket på grund af dekorationværdien af blomsterne og frugterne. Det anbefales ikke at indtage planten.

  Ja, planten har egenskaben til at dæmpe lyde på grund af de tætte blade og grene. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe mere ro i haven.

 • Beskær denne plante om efteråret eller vinteren, når den er i hvile. Fjern døde, beskadigede eller syge grene. Klip grene tilbage til hovedstammen for at bevare plantens form og størrelse.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed, før du giver vand.

  Sorbus cashmiriana har brug for godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne bliver for længe våde. Vælg en potte, der er stor nok til, at rødderne kan udvikle sig.

  Jordkvaliteten for denne haveplante skal være godt drænet og fugtig, med en let sur til neutral pH. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer og er fri for kompakthed. Det er også vigtigt, at jorden har tilstrækkelig luft til en sund vækst af planten.

  Placeringen for denne plante er bedst i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod kolde temperaturer og hård vind om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten til med f.eks. jute eller fiberdug. Derudover anbefales det at flytte frostfølsomme planter i potter indendørs.

  For at holde planten sund er det vigtigt at beskære regelmæssigt. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten i den ønskede form. Sørg også for tilstrækkeligt vand og næringsstoffer.

  Før du begynder at gøde, er det vigtigt at teste jorden for at bestemme plantens behov. Om foråret og sommeren anbefales det at gøde planten med organisk gødning. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch omkring planten hjælper med at holde på fugtigheden i jorden, undertrykke ukrudt og beskytte rødderne mod kolde temperaturer om vinteren. Det anbefales at bruge organisk mulch såsom blade, træflis eller kompost. Sørg for, at mulchlaget ikke placeres direkte op mod plantens stam for at undgå råd.

  Denne plante trives bedst i en jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7, hvilket giver den en let sur til neutral jordpræference. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for våd for at undgå rodskade. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad for en sund vækst af denne plante.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du tage forebyggende foranstaltninger, såsom regelmæssig kontrol af skadedyr og fjernelse af angrebne blade. Derudover kan du også bruge biologiske bekæmpelsesmidler, såsom rovmider eller mariehøns. Hvis angrebet er alvorligt, kan du også bruge kemiske bekæmpelsesmidler, men dette frarådes normalt på grund af de skadelige virkninger på miljøet.

 • Beskrivelse

  Sorbus cashmiriana, også kendt som Kashmirsøl, er et smukt og vinterhårdt træ med iøjnefaldende hvide blomster om foråret og smukke røde bær om efteråret. Bladene er mørkegrønne og fjerede, hvilket giver et elegant udseende i haven. Denne plante trives godt i fuld sol til halvskygge og tåler forskellige jordtyper. Sorbus cashmiriana tiltrækker også fugle, hvilket gør den til et populært valg for fugleentusiaster. Et værdifuldt tilføjelse til enhver have på grund af sit attraktive udseende og minimal vedligeholdelse nødvendigt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.