Sorbus 'Joseph Rock'

Sorbus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sorbus 'Joseph Rock' is een kleine, langzaam groeiende sierpeer met een compacte en bolronde vorm. De bladeren zijn donkergroen en verkleuren in de herfst naar mooie tinten van oranje en rood. In het voorjaar verschijnen er witte bloemen die later vruchten vormen die vogels aantrekken. De boom gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en vereist een goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor kleine tuinen en voegt een prachtige herfstkleur toe aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. In de winter kunnen de bladeren van de plant van kleur veranderen naar rood of geel.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voeding. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Voor deze plant heb je voldoende ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om uit te groeien tot zijn volledige grootte en vorm. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het kiezen van de plantlocatie.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of lichte schaduw. Hij kan ook goed gedijen in een gebied met wat schaduw, maar zal minder bloeien en vruchten produceren. Zorg ervoor dat hij minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Sorbus 'Joseph Rock' hebben over het algemeen voldoende aan één keer per week water geven. Controleer altijd eerst of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft om wortelrot te voorkomen. Houd ook rekening met regenval en warme temperaturen bij het bepalen van de waterbehoefte.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Hierdoor is het een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers in de tuin.

  Ja, Sorbus 'Joseph Rock' is een goede plant voor biodiversiteit, omdat het bloemen en bessen produceert die insecten en vogels aantrekken. Het blad van deze plant kan ook verschillende rupsen en vlinders ondersteunen in hun levenscyclus. Het biedt dus voedsel en beschutting voor verschillende dieren in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die het goed doet in zonnige omstandigheden. Het blad kan wel verbranden bij extreme hitte.

  De bessen van de Sorbus 'Joseph Rock' zijn niet eetbaar voor mensen. Het eten van de bessen kan maagklachten veroorzaken. Het is daarom niet aan te raden om de bessen van deze plant te consumeren.

  Sorbus 'Joseph Rock' heeft geen specifieke eigenschap qua geluidsdemping.

 • Snoei de plant in de late winter of vroege lente om dode of beschadigde takken te verwijderen. Knip ook eventueel te lange takken terug om de vorm en grootte van de plant te behouden. Gebruik altijd schoon en scherp snoeigereedschap om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het is ook aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen.

  De Sorbus 'Joseph Rock' gedijt het best in een goed doorlatende, voedzame bodem. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en vermijd natte of te droge omstandigheden. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Sorbus 'Joseph Rock' gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Deze plant kan goed gedijen in zowel een beschutte als winderige omgeving.

  Het is belangrijk om de plant goed te beschermen in de winter, vooral bij strenge vorst. Wikkel de stam in met jute of noppenfolie en bedek de wortels met een laag mulch. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude wind en vocht.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Voeg in het voorjaar een dunne laag compost toe rond de wortels voor extra voeding.

  Sorbus 'Joseph Rock' heeft behoefte aan regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te groeien en te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals schors, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Sorbus 'Joseph Rock' doet het het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spintmijten en andere insecten die schade aan de bladeren kunnen veroorzaken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen bij de bestrijding van deze plaaginsecten. Indien nodig kunnen deze planten ook behandeld worden met biologische of chemische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Sorbus 'Joseph Rock' is een kleine, langzaam groeiende sierpeer met een compacte en bolronde vorm. De bladeren zijn donkergroen en verkleuren in de herfst naar mooie tinten van oranje en rood. In het voorjaar verschijnen er witte bloemen die later vruchten vormen die vogels aantrekken. De boom gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en vereist een goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor kleine tuinen en voegt een prachtige herfstkleur toe aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.