Spiraea betulifolia 'Tor'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea betulifolia 'Tor' is een compacte dwergstruik die ongeveer 60-90 cm hoog wordt en een vergelijkbare breedte heeft. De bladeren zijn groen, ovaalvormig en hebben een lichtgroene kleur, die in de herfst verandert in een prachtige oranje-rode tint. In de lente bloeit de plant met kleine, witte bloemen die in dichte trossen staan. 'Tor' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond. Deze plant is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Spiraea betulifolia 'Tor' is geen groenblijvende plant. De plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft in de winter kaal. Het is een bladverliezende struik.

  De Spiraea betulifolia 'Tor' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. De plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  De Spiraea betulifolia 'Tor' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en voldoende water te geven. Verder gedijt deze plant goed in zonlicht en vruchtbare grond.

  Spiraea betulifolia 'Tor' heeft een ruimte nodig van ongeveer 80-100 cm in de breedte en hoogte. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de wortels om zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant.

  Spiraea betulifolia 'Tor' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en temperatuur. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Het is het beste om de grond tussen gietbeurten op te laten drogen.

  Ja, Spiraea betulifolia 'Tor' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en de overvloedige bloemen die nectar produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van bestuivers.

  Ja, Spiraea betulifolia 'Tor' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren. Het zorgt zo voor een gevarieerde leefomgeving in de tuin.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Ook heeft de plant goed doorlatende grond nodig om te voorkomen dat de wortels te lang nat blijven.

  Nee, de plant Spiraea betulifolia 'Tor' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant is geluidsdempend dankzij de dichte groei en het bladerdek. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om de Spiraea betulifolia 'Tor' jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste in het voorjaar worden gedaan, voordat de plant begint te groeien. Verwijder dode takken en dun de plant uit om een mooie vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Spiraea betulifolia 'Tor' groeit goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voeding toe om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het best in vochtige grond met een goede drainage. Een bodem met een neutrale tot zure pH niveau is ideaal voor deze plant. Voedzame en goed doorlatende grond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Spiraea betulifolia 'Tor' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Deze tuinplanten zijn geschikt voor zowel een border als een bloempot op het terras.

  Om de plant te beschermen in de winter, kunt u een laag mulch rond de basis aanbrengen om de wortels te beschermen tegen vorst. U kunt ook de plant met een speciale winterhoes bedekken om hem te beschermen tegen strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant goed bewaterd is voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig snoei nodig om een compacte groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken. Geef de plant regelmatig water in droge periodes.

  Tuinplanten zoals Spiraea betulifolia 'Tor' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende struiken en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Het aanbrengen van een laag mulch rond de plant kan helpen bij het behouden van een gezonde groei en bloei. Kies voor organische mulch zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of kalk. Een te zure of te alkalische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant is doorgaans niet gevoelig voor plagen, maar bladluizen kunnen af en toe voorkomen. Een milde oplossing van water en zeep kan gebruikt worden om ze te bestrijden. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroom krijgt om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Spiraea betulifolia 'Tor' is een compacte dwergstruik die ongeveer 60-90 cm hoog wordt en een vergelijkbare breedte heeft. De bladeren zijn groen, ovaalvormig en hebben een lichtgroene kleur, die in de herfst verandert in een prachtige oranje-rode tint. In de lente bloeit de plant met kleine, witte bloemen die in dichte trossen staan. 'Tor' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond. Deze plant is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.