Spiraea x billardii 'Triumphans'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spiraea x billardii 'Triumphans' is een sierlijke en compacte struik met overhangende takken. Het blad is groen en smal van vorm, wat een mooi contrast vormt met de roze bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen groeien in dichte pluimen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan goed gebruikt worden als solitaire struik in de tuin of als haagbeplanting. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Spiraea x billardii 'Triumphans' is geen groenblijvende plant. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is dus een mooie aanvulling voor een tuin die verandert met de seizoenen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koudere periodes. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld mulch of bladeren.

  De Spiraea x billardii 'Triumphans' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. De plant heeft weinig speciale zorg nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en omstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien zorgt ervoor dat de plant gezond blijft.

  Spiraea x billardii 'Triumphans' heeft minimaal een ruimte van 150 cm breed en 150 cm hoog nodig. Deze plant kan verspreiden en groter worden, dus het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben om te groeien. Het is aan te raden om de plant te planten op een locatie waar hij voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het kan wel wat schaduw verdragen, maar zal minder bloeien en minder compact groeien in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast ontstaat. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt hij schuilplaatsen voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht nodig per dag. Een zonnige plek met goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  De plant Spiraea x billardii 'Triumphans' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen die het produceert. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren en takken, wat het geluid enigszins kan dempen in de omgeving. Echter, het effect zal niet zo groot zijn als bij specifieke geluidsdempende planten.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden, in de periode van juni tot augustus. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de takken die te lang zijn geworden terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Overmatig snoeien kan de bloei beïnvloeden, dus wees voorzichtig met het inkorten van takken.

  De Spiraea x billardii 'Triumphans' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Voeg eventueel wat compost toe voor extra voeding.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat, zodat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de grond neutraal tot licht zuur is.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geschikt voor in de tuin als borderplant.

  In de winter is het aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Een beschermende doek kan ook helpen om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Snoei in het voorjaar om de vorm en bloei te bevorderen. Geef regelmatig water tijdens droge periodes.

  De plant gedijt goed op een regelmatige bemesting in het voorjaar met organische meststof. Gebruik een meststof met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei. Bemest niet te veel, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei rondom deze tuinplant. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch. Breng jaarlijks een nieuwe laag mulch aan in het voorjaar om de plant te beschermen en de bodem gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kunt u regelmatig de bladeren inspecteren op eventuele plagen en deze handmatig verwijderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en preventieve maatregelen te nemen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Spiraea x billardii 'Triumphans' is een sierlijke en compacte struik met overhangende takken. Het blad is groen en smal van vorm, wat een mooi contrast vormt met de roze bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen groeien in dichte pluimen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan goed gebruikt worden als solitaire struik in de tuin of als haagbeplanting. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.