Spiraea japonica 'Anthony Waterer'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea japonica 'Anthony Waterer' is een compacte en bossige struik met opvallende roze bloemen in bolvormige trossen. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur, en veranderen in de herfst naar prachtige tinten rood en paars. De struik bloeit van juni tot augustus en trekt vlinders en bijen aan. Het is een winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een compacte groei en rijkere bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Het is een bladverliezende struik.

  'Spiraea japonica 'Anthony Waterer' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke en goed winterharde tuinplant. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke struik die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien na de bloei houdt de plant gezond en mooi.

  Spiraea japonica 'Anthony Waterer' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is ook belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Spiraea japonica 'Anthony Waterer' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Spiraea japonica 'Anthony Waterer' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door de plant wekelijks water te geven. Overmatig water geven dient vermeden te worden om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan vanwege de nectar en het stuifmeel. Het is dus een waardevolle aanvulling op een tuin die biodiversiteit stimuleert. Planten die insecten aantrekken spelen een belangrijke rol in het ecosysteem en kunnen helpen bij de bestuiving van andere planten.

  "Spiraea japonica 'Anthony Waterer' is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en vlinders, waardoor bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt beschutting en voedsel voor verschillende insecten, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de tuin. Door het aantrekken van verschillende soorten insecten, draagt het indirect bij aan de algehele biodiversiteit in de omgeving."

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze tuinplant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ook voor een goede afwatering in de grond.

  Nee, de plant Spiraea japonica 'Anthony Waterer' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gekweekt voor consumptie.

  Ja, de Spiraea japonica 'Anthony Waterer' heeft een beperkte geluidsdempende werking dankzij zijn dichte bladerdek en effectieve luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan helpen om het geluid in een tuin of buitenruimte te verminderen.

 • Snoei de plant in het voorjaar direct na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode en beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de takken tot vlak boven een naar buiten gericht oog of knoop.

  De Spiraea japonica 'Anthony Waterer' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De Spiraea japonica 'Anthony Waterer' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. De pH-waarde van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De Spiraea japonica 'Anthony Waterer' gedijt het best op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant kan ook overleven in lichtjes beschaduwde gebieden, maar zal minder bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Om de plant te beschermen tegen winterse omstandigheden, is het aan te raden om een laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met een doek of noppenfolie bij extreme vorst. Zorg er ook voor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorstperiode begint.

  De plant vraagt weinig onderhoud en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Het is belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een optimale uitstraling van de plant.

  De Spiraea japonica 'Anthony Waterer' heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de plant te voeden. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en niet direct op de stam wordt gelegd.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen vrij te geven. Mulch eenmaal per jaar in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  De zuurgraad van de bodem dient neutraal tot licht zuur te zijn voor optimale groei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor tuinplanten.

  De plant kan last hebben van bladluizen, trips en spint. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Regelmatig inspecteren en preventieve maatregelen nemen kan de schade beperken.

 • Omschrijving

  Spiraea japonica 'Anthony Waterer' is een compacte en bossige struik met opvallende roze bloemen in bolvormige trossen. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur, en veranderen in de herfst naar prachtige tinten rood en paars. De struik bloeit van juni tot augustus en trekt vlinders en bijen aan. Het is een winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een compacte groei en rijkere bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.