Spiraea japonica 'Walluf'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea japonica 'Walluf' er en kompakt busk med opretstående grene og en busket vækstform. Bladene er ovalformede og grønne i farven, med let behåring på undersiden. Om sommeren vises der lyserøde blomster i skærmformede blomsterstande, som giver busken et elegant udseende. Efter blomstringen kan blomsterne beskæres tilbage for at holde busken kompakt. Det er en stærk og nem plante at vedligeholde, som trives godt i fuld sol eller halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante vil falde af i vintermånederne. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor godt tåle kolde temperaturer og er velegnet til at plante i haven. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren.

  "Spiraea japonica 'Walluf' er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er en robust haveplante, der trives godt i de fleste jordtyper og placeringer. Af og til beskæring fremmer plantens blomstring og form."

  Det anbefales at plante denne plante et sted, hvor den har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at planten ikke plantes for tæt på andre planter, så den får tilstrækkeligt med lys og luft. Generelt har planter i haven brug for cirka 1 til 1,5 meter plads for at kunne vokse optimalt.

  Denne plante trives bedst i solen eller halvskyggen og kan have svært ved at trives i fuld skygge. Et sted med tilstrækkeligt sollys vil fremme vækst og blomstring. Planter i skyggen kan muligvis have svært ved at udvikle sig og blomstre.

  Haveplanter som Spiraea japonica 'Walluf' har generelt brug for vand en gang om ugen, med mindre jorden allerede er fugtig. Det er vigtigt at kontrollere jorden godt, før du giver vand. Vand i de tidlige morgentimer eller sene eftermiddagstimer er bedst.

  Ja, denne haveplante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det kan derfor hjælpe med at tiltrække disse bestøvere til din have.

  Spiraea japonica 'Walluf' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække nyttige insekter som bier og sommerfugle. Planten giver føde og skjul for forskellige dyrearter og bidrager til et sundt have miljø. Det er en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i juni og juli måned, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt lide fuld sol og foretrækker en placering i direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Planter, der trives i fuld sol, har generelt en stærk og sund vækst.

  Nej, Spiraea japonica 'Walluf' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, og det anbefales ikke at spise den. Det kan endda være giftigt at indtage den.

  Ja, Spiraea japonica 'Walluf' har en lyddæmpende effekt, da bladene og grenene absorberer lydbølger. Det kan være med til at mindske støj fra f.eks. trafik eller naboer i haven. Placér planten tæt på lydkilden for det bedste resultat.

 • Beskær planten om foråret efter blomstringen for at bevare formen og fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær gamle grene ned til jorden. Prøv at beskære grenene lige for en smukkere fremtoning.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at rødderne tørrer ud.

  Spirea japonica 'Walluf' trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral surhedsgrad. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug eventuelt organisk gødning for at nære planten.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Tilføj organisk gødning for optimal vækst.

  "Spiraea japonica 'Walluf' trives bedst på en solrig til halvskyggeplads. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Disse planter findes i kategorien Haveplanter."

  Om vinteren har denne haveplante brug for beskyttelse mod kold vind og frost. Det anbefales at dække planten med et tykt lag mulch eller blade for ekstra isolation. Derudover kan en beskyttende dug bruges til at beskytte planten mod streng frost.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan tåle beskæring godt. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Gød haveplanterne om foråret med organisk gødning til blomstrende planter. Gentag denne gødskning i løbet af vækstperioden for at holde planten sund og livlig. Overgødskning kan føre til overdreven vækst og færre blomster.

  At mulche med et lag organisk materiale hjælper med at holde jorden fugtig, reducere ukrudtsvækst og tilføje næringsstoffer. Det anbefales at mulch i foråret eller efteråret for de bedste resultater. Sørg for, at mulchen ikke placeres direkte mod stammen eller blade af planten for at undgå skimmel- og rådningsproblemer.

  Spiraea japonica 'Walluf' trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7,5 anbefales for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund udvikling af planten.

  Der er forskellige naturlige metoder til at bekæmpe skadedyr som bladlus og spindemider på haveplanter. Du kan for eksempel tiltrække mariehøns, der spiser disse skadedyr. Du kan også bruge plantesprays baseret på naturlige olier til at bekæmpe skadedyr. At kontrollere og rense planterne regelmæssigt kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Spiraea japonica 'Walluf' er en kompakt busk med opretstående grene og en busket vækstform. Bladene er ovalformede og grønne i farven, med let behåring på undersiden. Om sommeren vises der lyserøde blomster i skærmformede blomsterstande, som giver busken et elegant udseende. Efter blomstringen kan blomsterne beskæres tilbage for at holde busken kompakt. Det er en stærk og nem plante at vedligeholde, som trives godt i fuld sol eller halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.