Spiraea japonica 'Golden Princess'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea japonica 'Golden Princess' er en smuk løvfældende busk med gyldne blade, der bliver mørkegrønne om foråret. Busken blomstrer om sommeren med små lyserøde blomster, der hænger i klaser på grenene og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en kompaktvoksende plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge og har ringe krav til jordkvaliteten. Om efteråret skifter bladene farve til orange til rød, hvilket giver ekstra interesse i haven. Spiraea japonica 'Golden Princess' kan bruges som enkeltperson i haven, i en grænse eller som lav hæk og kræver minimal vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Spiraea japonica 'Golden Princess' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og er skaldet om vinteren.

  Spiraea japonica 'Golden Princess' er hårdfør op til -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor klare sig godt mod frostgrader. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem kulde.

  Ja, Spiraea japonica 'Golden Princess' er generelt nem at vedligeholde. Denne plante kræver ikke meget speciel pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring vil hjælpe med at holde planten sund og kompakt.

  Spirea japonica 'Golden Princess' har brug for cirka 1,5 meter plads for at vokse optimalt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt. Placer planten på et solrigt sted i haven for det bedste resultat.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan væksten og blomstringen muligvis være mindre frodig. Derfor er det en god ide at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst.

  Spiraea japonica 'Golden Princess' har brug for vand omkring en til to gange om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke vandtilstoppet. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give mere vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne og nektaren, den producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække insekter og bestøvning.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og giver dem nektar. Planten giver også tilflugtssteder og madkilder til forskellige insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i månederne juni til september. Blomstringsperioden varer cirka 4 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst i en solrigt miljø. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at forblive sund. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted.

  Nej, Spiraea japonica 'Golden Princess' er ikke spiselig. Det er en dekorativ havplante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive blomster og blade. Spiselige planter bør dyrkes og forbruges separat.

  Ja, Spiraea japonica 'Golden Princess' har en lyddæmpende effekt ved hjælp af bladene og grenene. Denne egenskab gør planten ideel til at skabe et roligt og fredeligt miljø i haven.

 • Beskær planten om foråret umiddelbart efter blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og udtynd busken for at lade lys og luft passere igennem. Klip grenene til 5-10 cm over jorden for at bevare plantens form og størrelse.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for vandet. Det anbefales at vande planten tidligt om morgenen eller sent om aftenen for at minimere fordampning.

  Placer planten i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke våd. Giv planten regelmæssigt vand og tilsæt næringsstoffer efter behov.

  "Spiraea japonica 'Golden Princess' trives med veldrænet jord og trives bedst i fugtig og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er neutral til let sur og holder godt på fugtigheden, men ikke forbliver for våd."

  Spiraea japonica 'Golden Princess' trives bedst på en solrig placering i frugtbar, veldrænet jord. Planten kan dog også trives i halvskygge. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Om vinteren har Spiraea japonica 'Golden Princess' brug for beskyttelse mod frost, især i de første år efter plantningen. Det anbefales at dække planten med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne. Det er også vigtigt at sikre en god dræning for at forhindre rodælt.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og tåler godt beskæring. Det anbefales at beskære planten let efter blomstring for at fremme væksten. Fjern også regelmæssigt døde eller grimme grene for et sundt udseende.

  Det anbefales at tilføje organisk gødning til disse havplanter om foråret og eventuelt gøde igen om sommeren. Vælg en gødning med et højt fosforindhold for at fremme god blomstring. Overgødning skal undgås for at undgå skade på planten.

  Det er vigtigt at dække jorden omkring denne plante med et lag muld for at holde på fugtigheden og forhindre ukrudtsvækst. En organisk muld som træflis eller kompost er ideel til disse haveplanter. Sørg for, at muldlaget ikke bliver lagt direkte op af plantens stamme.

  Spiraea japonica 'Golden Princess' trives bedst i neutrale til let sure jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at holde øje med jordens surhedsgrad for at sikre optimal vækst og blomstring af planten. Brug af pH-testkits og tilsætning af kalk eller svovl kan hjælpe med at opretholde den rette surhedsgrad.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Derudover er det vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for eventuelt skadedyr. Det er også muligt at skylle planten af i bruseren fra tid til anden for at skylle eventuelle insekter væk.

 • Beskrivelse

  Spiraea japonica 'Golden Princess' er en smuk løvfældende busk med gyldne blade, der bliver mørkegrønne om foråret. Busken blomstrer om sommeren med små lyserøde blomster, der hænger i klaser på grenene og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en kompaktvoksende plante, der trives godt i fuld sol til halvskygge og har ringe krav til jordkvaliteten. Om efteråret skifter bladene farve til orange til rød, hvilket giver ekstra interesse i haven. Spiraea japonica 'Golden Princess' kan bruges som enkeltperson i haven, i en grænse eller som lav hæk og kræver minimal vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.