Spiraea nipponica 'Halward's Silver'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spiraea nipponica 'Halward's Silver' is een cultivar van de Japanse spierstruik met opvallende zilverkleurige bladeren. De struik heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. In het voorjaar bloeit de plant met kleine witte bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het zilverkleurige blad zorgt voor een mooie contrast in de tuin en blijft het hele jaar door aan de plant zitten. 'Halward's Silver' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en is goed winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Spiraea nipponica 'Halward's Silver' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen extreme vorst. De plant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en de vorm van de plant.

  Spiraea nipponica 'Halward's Silver' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  De Spiraea nipponica 'Halward's Silver' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In dieper schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed bloeien. Kies daarom bij voorkeur een plekje in de zon of lichte schaduw voor deze tuinplant.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om bestuivers aan te trekken.

  Ja, Spiraea nipponica 'Halward's Silver' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivende insecten aantrekt met zijn bloemen en daarmee bijdraagt aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren zoals vogels en insecten. De diversiteit aan planten in de tuin zorgt voor een gezondere omgeving voor verschillende soorten organismen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon.

  Nee, de plant Spiraea nipponica 'Halward's Silver' is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid enigszins te dempen door de bladeren en takken. Echter zal het effect niet zo sterk zijn als bijvoorbeeld een dikke haag of een muur met klimplanten. Het is dus maar een licht geluidsdempend effect.

 • Deze plant moet na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder oud hout en dun de struik uit om lucht en licht door te laten. Snoei tot vlak boven een naar buiten wijzende knop of zijtak.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is, maar vermijd stilstaand water. Controleer de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft tijdens de groeiperiode, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het toevoegen van organisch materiaal aan de potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. De bodemkwaliteit moet licht zuur tot neutraal zijn. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren rond de basis. Dit helpt de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in de winter om de vorm en gezondheid te behouden. Voeg organische meststoffen toe in het vroege voorjaar voor optimale groei.

  De Tuinplanten kunnen het beste bemest worden in het voorjaar, met een langzaam werkende meststof voor bloeiende planten. Gebruik een organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplanten, omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en voedingsstoffen vasthoudt. Het mulchen van de planten met organisch materiaal zoals boomschors of compost in het voorjaar zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei gedurende het seizoen. Het wordt aanbevolen om een laag van 5-10 cm mulch rond de planten aan te brengen, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen of stam wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De Spiraea nipponica 'Halward's Silver' gedijt het beste in een gematigd zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en leiden tot voedingstekorten. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig bij te sturen.

  Deze plant kan vatbaar zijn voor plagen zoals bladluizen, spint en rupsen. Om ongedierte te bestrijden, kunt u overwegen om zeepwater te gebruiken of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes te introduceren. Het regelmatig inspecteren van de plant en het handmatig verwijderen van plagen kan ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Spiraea nipponica 'Halward's Silver' is een cultivar van de Japanse spierstruik met opvallende zilverkleurige bladeren. De struik heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. In het voorjaar bloeit de plant met kleine witte bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het zilverkleurige blad zorgt voor een mooie contrast in de tuin en blijft het hele jaar door aan de plant zitten. 'Halward's Silver' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en is goed winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.