Spiraea nipponica 'Snowmound'

Spiraea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spiraea nipponica 'Snowmound' is een compact groeiende sierheester met overhangende takken en een ronde vorm. De plant bloeit in de lente met grote, witte bloempluimen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er groene bladeren die in de herfst verkleuren naar prachtige tinten van geel en rood. De 'Snowmound' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke plaats in vochtige, goed doorlatende grond. Deze sierheester is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders en als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Spiraea nipponica 'Snowmound' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant Spiraea nipponica 'Snowmound' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, deze tuinplant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant gezond te houden.

  De Spiraea nipponica 'Snowmound' heeft ongeveer een ruimte nodig van 1,5 tot 2 meter in de breedte. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte tussen de plant en andere planten wordt gehouden om zo de groei en bloei goed te bevorderen. Het is een struik die het beste tot zijn recht komt wanneer hij voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  De Spiraea nipponica 'Snowmound' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Spiraea nipponica 'Snowmound' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, de Spiraea nipponica 'Snowmound' trekt bijen en vlinders aan, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren. Als onderdeel van een divers tuinlandschap kan het bijdragen aan een gezonde en evenwichtige natuurlijke omgeving.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, de Spiraea nipponica 'Snowmound' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige locatie met voldoende water en goede afwatering. Het is aan te raden om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de plant 'Spiraea nipponica 'Snowmound'' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn mooie bloemen. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Spiraea nipponica 'Snowmound' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk decoratief en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een populaire keuze vanwege de mooie bloemen en het groene blad.

 • Snoei deze plant in het voorjaar direct na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dood hout en dun de struik uit om licht en lucht door te laten. Knip de oudste takken helemaal weg om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De Spiraea nipponica 'Snowmound' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant indien nodig een meststof speciaal voor tuinplanten om de groei te bevorderen.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg voor een voedzame bodem met een neutrale zuurgraad voor een optimale groei en bloei. Pas op met te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Spiraea nipponica 'Snowmound' gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan geplant worden in borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door mulch te gebruiken rond de wortels. Het is ook goed om de plant af te dekken met een laag bladeren of stro om vorstschade te voorkomen. Tijdens langdurige vorstperiodes kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een speciale winterhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de vorm en groei van de plant te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Spiraea nipponica 'Snowmound' heeft behoefte aan organische meststoffen in het voorjaar om gezond en goed te groeien. Deze plant kan ook profiteren van een speciale meststof voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en water na het bemesten.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant komt, om rot te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem. De zuurgraad moet tussen de 6 en 7 liggen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan een natuurlijke oplossing zoals het spuiten van een mengsel van water en milde zeep helpen. Het regelmatig controleren van de bladeren en bloemen op tekenen van ongedierte is aan te raden. Een ander effectief middel tegen ongedierte is het gebruik van roofdieren, zoals lieveheersbeestjes, die de schadelijke insecten opeten.

 • Omschrijving

  De Spiraea nipponica 'Snowmound' is een compact groeiende sierheester met overhangende takken en een ronde vorm. De plant bloeit in de lente met grote, witte bloempluimen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er groene bladeren die in de herfst verkleuren naar prachtige tinten van geel en rood. De 'Snowmound' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke plaats in vochtige, goed doorlatende grond. Deze sierheester is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders en als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.