Stachyurus chinensis

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Stachyurus chinensis is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende hangende bloemtrossen in het voorjaar. De bloemen zijn geel van kleur en geven de struik een exotische uitstraling. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur, waardoor de plant ook in de zomer aantrekkelijk blijft. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De Stachyurus chinensis kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en is een prachtige toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius.

  "Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende water en geef de plant af en toe wat bemesting. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en gezondheid van de plant te behouden."

  De plant heeft een ruime groeiruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten en obstakels. Houd rekening met een minimale afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter voor optimale groei.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan ook in halfschaduw gedijen. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig wordt bewaterd. Het zal echter niet optimaal groeien in volle schaduw.

  De Stachyurus chinensis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en lichtintensiteit.

  Ja, deze plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, "Stachyurus chinensis" is goed voor biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel levert voor bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgt het voor schuilplaatsen en voedsel voor verschillende vogelsoorten. Het draagt dus bij aan een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De plant bloeit in de maanden maart en april. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook wat schaduw. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende soorten lichtomstandigheden. Het is wel belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de plant Stachyurus chinensis is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Stachyurus chinensis is geluidsdempend door de dichte begroeiing en de bladeren die geluid absorberen. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin of buitengebied.

 • De plant kan na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig takken terug tot de gewenste lengte. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig is maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en scherp zand kan helpen bij de drainage.

  Stachyurus chinensis gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Een voedzame en lichtzure grond is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot volle schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bij voorkeur lichtzuur tot neutraal. Vermijd te natte of te droge grond.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst om schade aan de takken te voorkomen. Bedek de plant met een dikke laag mulch of gebruik een speciale winterbescherming. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig snoei. Hij gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en kan in de volle zon of halfschaduw worden geplaatst. Een laagje mulch helpt de plant om vocht vast te houden.

  Tuinplanten zoals Stachyurus chinensis hebben in het voorjaar en zomer behoefte aan een regelmatige bemesting met universele meststoffen. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal ontwikkeld is voor bloeiende struiken en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt is.

  Stachyurus chinensis houdt van een zure tot neutrale bodem. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te alkalisch is. Dit kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op spint, bladluizen en andere insecten. Door de plant regelmatig te besproeien met water of zeepwater kan de aanwezigheid van deze plagen verminderd worden. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, ingezet worden om ongedierte op een natuurlijke manier te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Stachyurus chinensis is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende hangende bloemtrossen in het voorjaar. De bloemen zijn geel van kleur en geven de struik een exotische uitstraling. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur, waardoor de plant ook in de zomer aantrekkelijk blijft. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De Stachyurus chinensis kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en is een prachtige toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.