Photinia davidiana

Photinia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Photinia davidiana is een struik met glanzend groene bladeren die in de lente veranderen in roodachtig brons. De bloemen zijn wit en geven in de herfst rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Photinia davidiana is een sierlijke plant die vaak wordt gebruikt als haag, borderbeplanting of als solitaire struik in de tuin. Deze plant vereist regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden en de bloei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, ik ben groenblijvend en behoud mijn bladeren gedurende het hele jaar. Ik blijf dus ook in de winter groen.

  Photinia davidiana is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan de plant het beste op een beschutte plek staan.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel speciale zorg nodig en gedijt goed in diverse bodemsoorten en klimaten. Snoeien kan wel regelmatig nodig zijn om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Photinia davidiana heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 2 tot 3 meter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en uitgroeien tot een volwassen exemplaar. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Photinia davidiana groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan ook goed gedijen in licht beschaduwde gebieden. De plant kan echter trager groeien en minder bloemen produceren wanneer hij in de schaduw staat. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te nat wordt, dit kan de gezondheid van de plant schaden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan met zijn bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin voor de bestuiving.

  Ja, Photinia davidiana draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van vogels met zijn rode bessen en het bieden van schuilplaatsen voor kleine dieren in zijn dichte bladerdek. Het zorgt voor een divers ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven in warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en dieren. Het wordt daarom sterk afgeraden om de plant te consumeren. Gelieve enkel te genieten van de mooie uitstraling in de tuin.

  Ja, de bladeren van deze plant kunnen geluid dempen door geluidsgolven te absorberen. Het plaatsen van deze planten in een tuin of langs een drukke weg kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Photinia davidiana moet jaarlijks na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip lange scheuten terug om de plant compact te houden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of vroege zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef liever af en toe wat meer water dan regelmatig kleine hoeveelheden.

  Photinia davidiana gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingstoffen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur voor een speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Photinia davidiana groeit het beste in goed doorlatende grond en houdt van een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat is. Zorg voor een goede bodemkwaliteit door regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  Photinia davidiana gedijt het beste op een plek in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze tuinplant doet het goed in een beschutte standplaats tegen harde wind.

  Planten in de categorie Tuinplanten zijn meestal winterhard, maar het kan geen kwaad om extra bescherming te bieden tijdens strenge vorst. Dit kan worden gedaan door de planten af te dekken met mulch, jute, of een speciale winterbeschermingsdoek. Zorg er ook voor dat de planten goed water krijgen voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  Zorg voor voldoende water en plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Snoei de plant regelmatig om een compacte vorm te behouden.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een goede groei. Daarnaast kunnen in de zomer vloeibare meststoffen worden gebruikt om de planten gezond te houden. Zorg ervoor dat de meststoffen gelijkmatig worden verdeeld en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het gebruik van mulch rond de wortels van deze plant kan helpen bij het vasthouden van vocht en het verminderen van onkruidgroei. Mulch kan bestaan uit compost, boomschors of bladeren. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de juiste omgeving te creëren voor deze plant.

  De plant kan last hebben van bladluizen, trips, spintmijten en wolluizen. Deze kunnen worden bestreden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lacewings. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vochtige omstandigheden om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Photinia davidiana is een struik met glanzend groene bladeren die in de lente veranderen in roodachtig brons. De bloemen zijn wit en geven in de herfst rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Photinia davidiana is een sierlijke plant die vaak wordt gebruikt als haag, borderbeplanting of als solitaire struik in de tuin. Deze plant vereist regelmatig snoeien om zijn vorm te behouden en de bloei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.