Symphoricarpos albus

Symphoricarpos

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Symphoricarpos albus, også kendt som snebær, er en løvfældende busk, der kan blive op til 2 meter høj. Planten har ovale, lysegrønne blade, der om efteråret skifter til en smuk gul farve. I løbet af sommeren blomstrer Symphoricarpos albus med små, hvide blomster, der senere bliver til iøjnefaldende hvide bær. Disse bær er giftige for mennesker, men udgør en fødekilde for fugle om vinteren. Planten trives godt i sollys eller halvskygge og er velegnet til indfødte haver og naturområder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende busk, der kan blive nøgen om efteråret og vinteren. Bladene kommer tilbage om foråret.

  Symphoricarpos albus er vinterhårdfør ned til cirka -25 grader Celsius. Planten tåler frost godt og er velegnet til haven. Det anbefales at beskytte planten godt i ekstrem kulde.

  Ja, planten er meget lette at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk og robust plante, der trives godt under forskellige forhold. Med minimal pleje vil planten forblive sund og smuk.

  Symphoricarpos albus har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt. Det anbefales at plante planten mindst 50 cm væk fra andre planter. På den måde har planten nok plads til at vokse og sprede sig.

  Ja, denne plante trives godt i skyggefulde områder. De vokser godt under træer og buske, hvor de får beskyttelse mod den skarpe sol. Det er et ideelt valg til mørke hjørner i haven.

  Haveplanter som disse har normalt brug for vand en gang om ugen, medmindre jorden allerede er fugtig på grund af regn. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder. Vandgivningen kan variere afhængigt af omgivelsestemperaturen og mængden af sollys.

  Ja, Symphoricarpos albus er tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af nektaren fra blomsterne. Det tiltrækker også andre bestøvende insekter, som hjælper med bestøvningen af blomsterne. Dette gør det til et smukt tilføjelse til en have, der tiltrækker bier og sommerfugle.

  Ja, Symphoricarpos albus er godt for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der tiltrækker insekter, og dens blade giver føde til visse typer sommerfugle og larver. Derudover kan fugle fodre sig med plantens bær, hvilket gør den til en vigtig fødekilde for forskellige dyrearter i haven.

  Symphoricarpos albus blomstrer normalt fra juni til september og blomstrer i cirka 3 til 4 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at forblive sund. Planten er ideel til haver med masser af sollys.

  Nej, bærene fra denne plante er giftige for mennesker og kan forårsage maveproblemer og kvalme ved indtagelse. Det er derfor ikke sikkert at spise bærene fra denne plante. Det anbefales at holde børn og kæledyr væk fra denne plante.

  Ja, "Symphoricarpos albus" er kendt for at dæmpe lyde på grund af den tætte vegetationsdækning af blade og grene. Det er et godt valg for at reducere støjgener i haven.

 • Beskær planten i starten af foråret til ca. 10 cm over jorden. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt busken ud, hvis det er nødvendigt for en sund vækst. Beskær eventuelt også efter blomstringen for at bevare buskens form.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå at give for meget vand for at forhindre rådne rødder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, især i vækstperioden om foråret og sommeren.

  For haveplanter er det anbefalet at bruge en næringsrig pottemuld, der er godt gennemtrængelig for vand. Det er vigtigt, at pottemulden er tilstrækkelig luftig, og at der ikke står overskydende vand tilbage. Vælg en pottemuld, der er velegnet til en bred vifte af haveplanter og som hjælper med en sund vækst.

  Symphoricarpos albus foretrækker en fugtig og veldrænet jord. Jordbunden bør være neutral til let alkalisk. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer for at få planten til at vokse godt.

  Symphoricarpos albus, også kendt som snebær, trives bedst på en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. Jorden skal være veldrænet, og planten kan lide en gennemsnitlig fugtighed. Det er en stærk haveplante, der kan klare forskellige vejrforhold.

  Til vinterbeskyttelse kan havplanter blive dækket med et lag muld for at beskytte rødderne mod frost. Ved stærk frost kan unge planter indpakkes med væv eller bobleplast. Det er vigtigt at give planterne vand i frostfrie dage for at undgå udtørring.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan trives godt i forskellige jordtyper. Regelmæssig beskæring hjælper med at holde planten sund og fremmer blomstring og frugtsætning. Beskyt planten om vinteren med et lag muld eller overdækning.

  Planten kræver lidt gødning og kan trives godt i almindelig havejord. Det anbefales at tilføje organisk gødning om foråret for en sund vækst og blomstring. For meget gødning kan føre til overdreven vækst og svække planten.

  At mulche omkring denne plante hjælper med at holde på fugtigheden, regulere jordtemperaturen og reducere ukrudtsvækst. Brug organiske materialer såsom kompost, blade eller træflis for optimal vækst og sundhed. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt, og lad plads være fri omkring stammen for at undgå kvælning.

  Symphoricarpos albus trives bedst i en moderat sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for denne plante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige fjender som mariehøns, snyltehvepse og rovmider anvendes. Derudover kan insekticider baseret på f.eks. pyrethrum eller neemolie bruges, hvis skadedyret bliver for omfattende. At kontrollere og holde planten ren regelmæssigt kan hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Symphoricarpos albus, også kendt som snebær, er en løvfældende busk, der kan blive op til 2 meter høj. Planten har ovale, lysegrønne blade, der om efteråret skifter til en smuk gul farve. I løbet af sommeren blomstrer Symphoricarpos albus med små, hvide blomster, der senere bliver til iøjnefaldende hvide bær. Disse bær er giftige for mennesker, men udgør en fødekilde for fugle om vinteren. Planten trives godt i sollys eller halvskygge og er velegnet til indfødte haver og naturområder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.