Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry'

Symphoricarpos

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry' is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende felroze bessen in de herfst. De struik heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De bloemen van de 'Magic Berry' zijn roze en verschijnen in de zomer, gevolgd door de opvallende bessen in de herfst. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en gedijt in vrijwel elke grondsoort. Het is een mooie toevoeging aan een border of als accentplant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren zullen in de herfst van kleur veranderen en uiteindelijk afvallen. Deze plant is een bladverliezende tuinplant.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is goed bestand tegen koude temperaturen en kan dus prima overleven in de winter. Het is een sterke en robuuste plant die goed tegen vorst kan.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste grondsoorten en klimaten. Regelmatig snoeien helpt de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en takken te laten groeien. Snoei regelmatig om de vorm en grootte van de plant onder controle te houden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke tuinplant die weinig zonlicht nodig heeft om te gedijen. De plant kan goed groeien in vochtige en schaduwrijke omgevingen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door de nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry' is goed voor biodiversiteit omdat vogels graag de bessen eten en zo zaden verspreiden. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voedsel voor insecten en andere kleine dieren. Het bevordert zo de diversiteit van het ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes om gezond te blijven.

  De bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt niet aanbevolen om ze in te nemen. Het is beter om deze planten niet te gebruiken voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft dichte takken en bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en dus een zekere mate van geluidsdemping bieden. Het is echter geen specifiek ontworpen geluidsdempende plant en heeft beperkte geluidsdempende eigenschappen. Het kan wel helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in een tuinomgeving.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Knip takken tot ongeveer vijftien centimeter boven de grond af voor een compacte groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd teveel water geven om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis en vermijd natte bladeren.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gematigde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft tijdens droge periodes.

  Zorg ervoor dat deze plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat. Een goede doorlatende bodem is belangrijk voor een optimale groei. Deze plant is geschikt voor in de borders of als solitair in de tuin.

  In de winter is het verstandig om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of speciale winterhoes worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen tijdens de wintermaanden om de kans op beschadiging te minimaliseren.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer winterhard. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende struiken in het voorjaar en zomer. Let op de aanbevolen dosering om overbemesting te voorkomen.

  Het is gunstig om deze plant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of takken ligt.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen. De zuurgraad van de bodem kan worden getest met een pH-meter of testkit.

  De Tuinplant 'Magic Berry' kan gevoelig zijn voor bladluizen en spint. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en indien nodig te behandelen met biologische bestrijdingsmiddelen of door het gebruik van een harde waterstraal. Ook is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten, zodat deze gezond en weerbaarder is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry' is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende felroze bessen in de herfst. De struik heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De bloemen van de 'Magic Berry' zijn roze en verschijnen in de zomer, gevolgd door de opvallende bessen in de herfst. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en gedijt in vrijwel elke grondsoort. Het is een mooie toevoeging aan een border of als accentplant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.