Symphoricarpos x doorenbosii 'Mother of Pearl'

Symphoricarpos

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Symphoricarpos x doorenbosii 'Mother of Pearl' is een bladverliezende struik met een opgaande groei en een ronde vorm. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur. In de herfst verschijnen er parelmoerwitte bessen die een prachtig contrast vormen met het groene blad. Deze bessen blijven tot in de winter aan de struik hangen en trekken vogels aan. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, "Mother of Pearl" is niet groenblijvend, maar verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende struik die in het voorjaar nieuw blad zal krijgen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen extreme vorst. In de winter kan een laagje mulch rond de plant helpen om de wortels te beschermen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is een sterke en winterharde tuinplant die weinig onderhoud vereist. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de plant om zich uit te spreiden en te bloeien. Een ruime en goed doorlatende plek in de tuin is ideaal.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en kan ook in de schaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren. Het is belangrijk om de grond goed te bewateren en te zorgen voor goede luchtcirculatie voor optimale groei. De plant kan zowel in de schaduw als in de zon gedijen, maar zal in de schaduw mogelijk minder bloemen en vruchten produceren.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Houd de grond goed in de gaten en pas de watergift daarop aan.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is dus een aantrekkelijke plant voor deze bestuivers.

  Deze struik trekt vogels aan met zijn bessen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt hij schuilplaatsen aan kleine dieren. Het is een mooie aanvulling op een tuin die biodiversiteit bevordert.

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en bloeit ongeveer vier tot zes weken lang.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft daarbij ook graag voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant in goed doorlatende grond te plaatsen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bessen en bladeren. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladerdek en stelen die geluidsgolven absorberen. Het is daarom een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • De plant kan het beste na de bloei in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode en beschadigde takken om de groei te bevorderen. Snoei de plant tot een compacte vorm om het uiterlijk te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bemest om de groei te optimaliseren. Houd de potgrond vochtig, maar niet drassig.

  De ideale bodemkwaliteit voor deze plant is goed doorlatend en vochtig, maar niet te nat. Een neutrale tot licht zure pH-waarde wordt aanbevolen. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te vochtig is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het raadzaam om een laag mulch rond de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen met een vliesdoek of winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt in droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed tegen droge grond. In het voorjaar kunnen dode takken worden verwijderd om de vorm te behouden. Snoei kan ook worden toegepast om de plant compacter te houden.

  Tuinplanten zoals Symphoricarpos x doorenbosii 'Mother of Pearl' kunnen in het voorjaar en najaar bemest worden met organische meststoffen om de groei en bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemesting draagt bij aan een gezonde en sterke plantengroei.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen in het voorjaar om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en niet recht tegen de stam van de plant ligt.

  De plant verkiest een neutrale tot licht zure bodem. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  In het algemeen is Symphoricarpos x doorenbosii 'Mother of Pearl' niet vatbaar voor veel ongedierte. Mocht er toch sprake zijn van plagen, dan kunnen bladluizen voorkomen worden door regelmatig te controleren en indien nodig chemische of biologische bestrijdingsmiddelen toe te passen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en te zorgen voor goede groeiomstandigheden.

 • Omschrijving

  Symphoricarpos x doorenbosii 'Mother of Pearl' is een bladverliezende struik met een opgaande groei en een ronde vorm. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur. In de herfst verschijnen er parelmoerwitte bessen die een prachtig contrast vormen met het groene blad. Deze bessen blijven tot in de winter aan de struik hangen en trekken vogels aan. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.