Syringa meyeri

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa meyeri, også kendt som Meyer's syren, er en kompakt busk med en busket vækstform og ovale, mørkegrønne blade. Om foråret producerer denne plante klaser af duftende, lyserøde til lilla blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne har en karakteristisk sød duft og blomstrer på det nøgne træ. Syringa meyeri trives bedst på en solrig placering og godt drænet jord. Denne syren kan plantes som en solitær busk i haven eller i en bed for en farverig og duftende tilføjelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og taber sit løv om efteråret. Det er en løvfældende plante fra kategorien haveplanter.

  Planten Syringa meyeri er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius.

  Planten er generelt let at passe og kræver lidt særlig pleje. Regelmæssig beskæring efter blomstring og tilstrækkelig vanding i tørre perioder er tilstrækkeligt for at holde planten sund. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt under de fleste haveforhold.

  Syringa meyeri har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre godt. Hold cirka 2 til 3 meter afstand mellem hver plante for optimale vækstbetingelser. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, fugt og næringsstoffer.

  Syringa meyeri trives bedst i fuld sol, men kan også vokse rimeligt godt i let skygge. Sørg for, at planten får mindst 4-6 timers sollys om dagen for de bedste vækstresultater. For meget skygge kan mindske blomstringen.

  Haveplanter som disse har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen, afhængigt af jordfugtigheden og vejrforholdene. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rodrod.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og nektaren fra blomsterne. Det er derfor et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække insekter.

  Som en haveplante kan jeg bidrage til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere med mine blomster og tilbyde skjulesteder til små dyr. Det er vigtigt at kombinere mig med andre planter for at skabe et varieret levested. Regelmæssig beskæring af døde grene og undgåelse af kemiske bekæmpelsesmidler vil også bidrage til en sund haveomgivelse.

  Planten blomstrer normalt i maj og juni måneder. Blomstringsperioden varer cirka to til tre uger.

  Planten tåler fuld sol godt og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Planten kan blomstre fra maj til juni og har en rig blomstring.

  Nej, blomsterne og bladene på denne plante er ikke spiselige. Det er ikke en fødevarekilde for mennesker. Det dyrkes primært som prydplante i haver.

  Ja, bladene og grenene på denne plante hjælper med at absorbere og dæmpe lyd. Dette kan have en positiv effekt på at reducere omgivende støj i haven. Planter med store, tætte blade som denne kan absorbere lyde og gøre omgivelserne mere rolige.

 • Når blomstringen er afsluttet, kan planten beskæres ved at fjerne døde eller beskadigede grene. Dette bør gøres bedst i slutningen af foråret eller tidligt om sommeren. Klip grenene tilbage lige over en udadrettet knop for at fremme plantens form og blomstring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet og at der ikke står vand tilbage. Giv helst vand om morgenen for at undgå skimmel.

  For haveplanter er det vigtigt at bruge pottemuld, der er specielt egnet til disse plantearter. Denne pottemuld indeholder de rigtige næringsstoffer og struktur til at holde planten sund og glad. Sørg for, at pottemulden er veldrænet og kan holde tilstrækkeligt med fugt.

  Have en fortrinsret for godt drænet jord med en gennemsnitlig fugtighedsgrad. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Undgå for tung eller for våd jord, da dette kan føre til rodrot.

  Planten trives bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Denne havplante kan plantes godt i bede eller som en solitær busk.

  Haveplanter som disse kan have gavn af vinterbeskyttelse, såsom at dække dem med muld eller et beskyttende klæde. Sørg for, at planten er godt rodfæstet inden vintermånederne. Undgå at beskære planten om efteråret for at undgå frostskader.

  Planten skal beskæres hvert år efter blomstring for at bevare formen og fremme blomstringen. Sørg for en veldrænet jord og vand regelmæssigt, især i tørre perioder. Giv gødning én gang om året om foråret for at fremme væksten.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at tilføje organiske gødninger om foråret for at fremme væksten. Derudover anbefales det at bruge flydende gødninger om sommeren for at stimulere blomstringen. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer, men undgå overgødning for at undgå skader.

  Mulching er vigtigt for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som blade, træflis eller kompost som mulchlag. Påfør mulchet i et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten, men efterlad plads omkring stammen for at undgå kvælning.

  Haveplanten trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for sund vækst og blomstring. Sørg for en veldrænet jord for at undgå vandoversvømmelse.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan forskellige metoder anvendes, såsom fjernelse af angrebne blade og brug af naturlige fjender. Specifikke bekæmpelsesmidler kan også anvendes, så længe de er sikre for planten og miljøet. Det er vigtigt at inspicere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr og handle i tide for at forhindre skade.

 • Beskrivelse

  Syringa meyeri, også kendt som Meyer's syren, er en kompakt busk med en busket vækstform og ovale, mørkegrønne blade. Om foråret producerer denne plante klaser af duftende, lyserøde til lilla blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne har en karakteristisk sød duft og blomstrer på det nøgne træ. Syringa meyeri trives bedst på en solrig placering og godt drænet jord. Denne syren kan plantes som en solitær busk i haven eller i en bed for en farverig og duftende tilføjelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.