Syringa (Villosae Grp)

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Syringa (Villosae Gruppe) er en gruppe buske, der er kendt for deres smukke og duftende blomster. Disse planter producerer store klaser af blomster i forskellige nuancer som lyserød, lilla og hvid. De har en opadgående vækstform og kan nå en højde på flere meter. Bladene er ægformede til langstrakte og står i modsatte par på grenene. Syringa (Villosae Gruppe) er elsket for sin skønhed og duft og bruges ofte i haver og parker som dekorativ busk.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Syringa (Villosae Grp) er ikke stedsegrøn og taber sine blade om efteråret. Det er en løvfældende busk, der får nye blade om foråret og blomstrer med duftende blomster. Det er derfor et populært valg til haven på grund af dets blomsterpragt.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Den kan overleve i milde til moderate frostforhold. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse under hård frost.

  "Syringa (Villosae Grp)" er generelt nem at vedligeholde og kræver minimal pleje. Så længe planten får tilstrækkeligt med sollys og vand, vil den trives godt i haven. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme væksten.

  Planten har brug for cirka 2 til 3 meter plads for at vokse godt og udvikle sig. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter, så planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Tag også hensyn til plantens vækstmåde og størrelse, når du fastsætter planteaflstanden.

  Syringa (Villosae Grp) trives bedst i direkte solskin. Planten kan dog også overleve i halvskygge, men vil producere færre blomster. Det anbefales at give planten så meget sollys som muligt for optimal vækst.

  Syringa (Villosae Grp) har brug for vand ca. 2-3 gange om ugen, afhængigt af vejret. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, planten Syringa (Villosae Grp) tiltrækker sommerfugle og bier, da den har en tiltrækkende duft og nektar. Dette hjælper med bestøvningen af andre planter i haven.

  Haveplanter som Syringa er ofte gavnlige for biodiversitet, da de tiltrækker bier, sommerfugle og andre insekter med deres blomster og tilbyder fødekilder. Det er vigtigt at have forskellige typer planter i haven for at tiltrække og støtte dyrediversiteten. Plantning af forskellige typer planter hjælper med at skabe et sundt økosystem og fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i maj og juni, og blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger. Det er smukke blomster, der spreder en dejlig duft.

  Ja, Syringa (Villosae Grp) trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand under tørre perioder for at undgå udtørring. Det anbefales også at sikre, at jorden har god dræning for at undgå rådne rødder.

  Nej, blomsterne fra denne plante er ikke spiselige. Det frarådes at indtage plantedele fra denne type Syringa. Det er bedst kun at spise planter, der er specifikt dyrket til konsumption.

  Ja, Syringa (Villosae Grp) har evnen til at absorbere lyde og kan derfor fungere som en naturlig lyddæmpende løsning i haven. Den tætte løvskærm og de træagtige stammer hjælper med at absorbere og reducere lydbølger. At placere denne plante i haven kan således have en positiv effekt på lydniveauerne.

 • De Syringa (Villosae Grp) skal beskæres umiddelbart efter blomstring for at fremme form og blomstring. Fjern døde og syge grene, og beskær ældre grene for at holde planten vital. Aldrig beskær mere end en tredjedel af grenene ad gangen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base for at undgå skimmel og sygdomme.

  Brug en god kvalitet pottemuld, der er godt drænet og rig på næringsstoffer til denne plante. Undgå tung lerjord og sørg for, at potten, planten vokser i, har tilstrækkelige drænhuller. Omplant planten om nødvendigt hvert par år for at opretholde kvaliteten af pottemulden.

  Sørg for en veldrænet jord med en gennemsnitlig til rig frugtbarhed. Undgå oversvømmelse og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 anbefales for optimal vækst.

  Planten trives bedst på en solrig beliggenhed med veldrænet jord. Disse planter foretrækker en beskyttet placering med tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Undgå for våd eller for tør jord for at fremme optimal vækst.

  For at beskytte planten mod de kolde vintermåneder kan du lægge muld rundt om basen for at holde rødderne varme. Det er også en god idé at give planten rigeligt med vand, inden frosten begynder for at undgå udtørring. Hvis planten står i en potte, så sørg for at den står på et beskyttet sted om vinteren.

  Planten skal regelmæssigt gødes om foråret og have regelmæssig vanding i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om efteråret for at holde planten sund.

  Haveplanter som Syringa har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en afbalanceret gødning specielt designet til blomstrende planter. Gød planten om foråret og eventuelt om sommeren i henhold til den anbefalede dosering på emballagen.

  At mulche denne plante hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtens vækst. Det kan gøres med organisk materiale som halm, træflis eller blade. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt og ikke berører plantens stamme.

  De Syringa (Villosae Grp) trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi på 6 til 7 er ideel for denne haveplante. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå vandforurening.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du overveje regelmæssigt at inspicere blade og stilke for tegn på skadedyr. Brug af naturlige fjender som mariehøns kan også hjælpe med at reducere skadedyr. Derudover kan du lejlighedsvis skylle planten med vand for at skylle eventuelle insekter væk.

 • Beskrivelse

  Den Syringa (Villosae Gruppe) er en gruppe buske, der er kendt for deres smukke og duftende blomster. Disse planter producerer store klaser af blomster i forskellige nuancer som lyserød, lilla og hvid. De har en opadgående vækstform og kan nå en højde på flere meter. Bladene er ægformede til langstrakte og står i modsatte par på grenene. Syringa (Villosae Gruppe) er elsket for sin skønhed og duft og bruges ofte i haver og parker som dekorativ busk.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.