Syringa (Villosae Grp) 'Redwine'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' is een compacte en langzaam groeiende sering met prachtige dieprode bloemtrossen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien in het late voorjaar tot de vroege zomer. Deze cultivar is zeer geschikt voor kleine tuinen of als borderplant. Het blad is donkergroen en vormt een mooie achtergrond voor de opvallende bloemen. 'Redwine' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die bladeren verliest in de winter.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen lager dan dat. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld mulch of vliesdoek.

  Treurwilg is een makkelijke plant om te onderhouden en heeft geen speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in vochtige grond en heeft voldoende zonlicht nodig om goed te groeien. Regelmatig snoeien kan helpen om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' heeft ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en uit te breiden. Een ruime plantafstand is aan te raden om te voorkomen dat de planten elkaar gaan belemmeren in de groei.

  Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en zal het minder goed bloeien. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor optimale groei.

  De Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, de plant Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de geur en nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag deze insecten naar hun tuin willen lokken.

  Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' trekt bijen en vlinders aan en kan daarmee bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een groene omgeving en kan verschillende dieren aantrekken. Planten in het algemeen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en dragen bij aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' kan goed tegen de volle zon en zal het beste gedijen op een plek met veel zonlicht. Het is een sterke en robuuste plant die goed kan omgaan met de warmte en het felle licht van de zon. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft en dat de plant af en toe wat extra water krijgt tijdens droge periodes.

  Nee, de plant Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn mooie bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' heeft dichte takken en bladeren die kunnen helpen bij het absorberen van geluid. Het is echter geen volledig geluidsdempend middel. Het kan bijdragen aan een verminderde geluidsoverlast in de tuin.

 • De Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' kan het beste direct na de bloei gesnoeid worden. Verwijder dode en zieke takken en dun de struik uit om lucht en licht door te laten. Knip de oudste takken helemaal weg om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatting om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig voeding toe voor een gezonde groei en bloei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot lichtzure pH is ideaal. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei.

  De Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft staan. Deze tuinplanten kunnen goed groeien in verschillende bodemsoorten.

  Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst, zoals seringen, kunnen baat hebben bij winterbescherming in de vorm van mulch of een beschermende doek. Zorg ervoor dat de wortels van de plant goed beschermd zijn tegen de kou om schade te voorkomen. Verwijder de winterbescherming in het voorjaar zodra de kans op vorst voorbij is.

  Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig zorg nodig. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' heeft behoefte aan een regelmatige bemesting met een algemene meststof voor tuinplanten. Het is aan te raden om in het voorjaar en in de zomer te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is voordat je meststoffen toedient.

  Het is aan te raden om de Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' te mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of boomschors. Dit zal helpen om de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Mulchen kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de herfst.

  De Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de bodem in balans te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op tekenen van plaaginsecten en het handmatig verwijderen ervan. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofvijanden of nematoden worden ingezet. Ook het gebruik van insecticiden op basis van natuurlijke stoffen kan effectief zijn tegen bepaalde plagen.

 • Omschrijving

  'Syringa (Villosae Grp) 'Redwine' is een compacte en langzaam groeiende sering met prachtige dieprode bloemtrossen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien in het late voorjaar tot de vroege zomer. Deze cultivar is zeer geschikt voor kleine tuinen of als borderplant. Het blad is donkergroen en vormt een mooie achtergrond voor de opvallende bloemen. 'Redwine' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.