Syringa (Villosae Grp) 'Royalty'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Syringa (Villosae Grp) 'Royalty' is een cultivar van de Syringa familie met prachtige paarse bloemen. Deze struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en bloeit in het late voorjaar tot vroege zomer. De bloemen verspreiden een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Royalty' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of border vanwege zijn opvallende bloemen en elegantie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Syringa (Villosae Grp) 'Royalty' verliest zijn blad in de herfst en blijft kaal in de winter. Het is belangrijk om in het voorjaar weer nieuw blad te zien verschijnen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme vorst. De plant kan dus overleven in de winter, maar kan wel wat extra bescherming gebruiken.

  Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen. Regelmatig snoeien kan helpen om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Syringa (Villosae Grp) 'Royalty' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Zorg ervoor dat er minstens 1,5 tot 2 meter tussen elke plant wordt gelaten. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Syringa (Villosae Grp) 'Royalty' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en zal mogelijk minder bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Syringa 'Royalty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Over het algemeen kan de plant 1-2 keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen en nectar die ze produceren. Het trekken van vlinders en bijen draagt bij aan de bestuiving van bloemen in uw tuin. Het planten van deze bloemen kan bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin.

  Ja, deze plant trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt het een schuilplaats en voedsel voor verschillende insecten en vogels. Het is daarom een goede toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. De plant heeft voldoende zonlicht nodig voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Syringa (Villosae Grp) 'Royalty' is niet eetbaar. Het is geen voedselplant en kan mogelijk giftig zijn. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te consumeren.

  Ja, de Syringa (Villosae Grp) 'Royalty' heeft een dichte bladstructuur en kan geluid enigszins dempen. Het is echter geen echte geluidsdempende plant zoals bijvoorbeeld bamboe of haagbeuk. Het effect zal dus minimaal zijn.

 • Syringa (Villosae Grp) 'Royalty' kan het beste direct na de bloei gesnoeid worden. Verwijder dode takken en dun de struik uit om lucht en licht door te laten. Snoei de struik tot de gewenste vorm en hoogte.

  De Syringa (Villosae Grp) 'Royalty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet constant in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad te besproeien om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond en heeft voldoende voedingsstoffen nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het gebruik van speciale potgrond voor tuinplanten kan de groei en bloei bevorderen.

  De Bodemkwaliteit voor deze plantensoort dient goed doorlatend en vochtig te zijn. Deze planten gedijen het beste in humusrijke grond met voldoende voedingstoffen. Zorg ervoor dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende bodem en bescherm de plant tegen harde wind. Het is aan te raden om de plant te planten in de buurt van andere planten, zodat de wortels koel blijven.

  Tuinplanten zoals deze dienen in de winter beschermd te worden tegen vorst door ze af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij strenge vorst eventueel extra beschermingsmaterialen zoals jute of vliesdoek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar regelmatige snoei bevordert de bloei. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

  Voor een optimale groei van tuinplanten is het belangrijk om regelmatig bemesting toe te dienen. Gebruik bij voorkeur een speciale meststof voor heesters en struiken. Bemest in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een gezonde en bloeiende plant.

  Het is gunstig om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Een zuurgraad van de bodem van pH 6.5 tot 7.5 is ideaal voor de groei van de plant. Een te zure of te basische bodem kan de groei belemmeren. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig bij te stellen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventueel ongedierte, zoals bladluizen of spint. Bladluizen kunnen bijvoorbeeld bestreden worden met een milde zeepoplossing of door natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aan te trekken. Het is aan te raden om bij een ernstige plaag een bestrijdingsmiddel te gebruiken dat veilig is voor de plant en het milieu.

 • Omschrijving

  'Syringa (Villosae Grp) 'Royalty' is een cultivar van de Syringa familie met prachtige paarse bloemen. Deze struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en bloeit in het late voorjaar tot vroege zomer. De bloemen verspreiden een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Royalty' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of border vanwege zijn opvallende bloemen en elegantie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.