Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman' is een variëteit van de gewone sering met prachtige, geurende bloempluimen in een lichte lavendelkleur. Deze struik kan een hoogte bereiken van 2-4 meter en heeft een bossige groeiwijze. De bladeren zijn groen en ovaalvormig. 'Mme Florent Stepman' bloeit in de late lente tot vroege zomer en trekt bijen en vlinders aan. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een tuinplant die in het voorjaar en de zomer bloeit met prachtige bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  De Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman' is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven, snoeien en bemesting om gezond te blijven. Zorg voor een zonnige standplaats en goede drainage voor optimale groei.

  Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen tot een volwassen struik. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en structuren om de groei niet te belemmeren. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de struik.

  De Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman' gedijt het best in de volle zon, waar hij het meest zal bloeien. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Gemiddeld heeft de plant 1 tot 2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die wordt geproduceerd door de bloemen. Het is een ideale keuze als je wilt bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn vaak een waardevolle toevoeging aan de tuin.

  De Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman' trekt verschillende soorten insecten aan, zoals bijen en vlinders, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan helpen bevorderen. Door de bloemen en geur van de plant kunnen ook vogels worden aangetrokken, wat bijdraagt aan een gevarieerde tuinomgeving. Het is daarom een goede keuze voor het stimuleren van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2-3 weken. De bloemen geuren heerlijk en trekken vlinders en bijen aan.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant goed water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Overmatige schaduw kan de bloei van de plant verminderen.

  Nee, de bloemen van de Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman' zijn niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en wordt voornamelijk geteeld vanwege de mooie bloemen en geur. Het consumeren van de bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman' kan geluid dempen door zijn dichte groei en bladeren. Het zorgt voor een natuurlijke barrière tegen geluidsoverlast in de tuin. Het kan helpen om geluiden te absorberen en te verminderen.

 • Snoei in het voorjaar direct na de bloei bloemstelen weg tot net boven een naar buiten gericht oog. Verwijder dikke, oude takken helemaal bij de basis. Licht snoeien tijdens de groeiperiode kan ook helpen om de vorm en grootte van de struik te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de potgrond kan halen voor een gezonde groei.

  De bodem voor deze tuinplanten moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een neutrale tot licht alkalische pH. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Zet deze plant op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Vermijd natte voeten en bescherm tegen harde wind. Deze tuinplant gedijt het beste in een gematigd klimaat.

  In de winter kan het nuttig zijn om de basis van de plant te bedekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen bevriezing. Het is ook mogelijk om de plant af te schermen met een winterhoes of -jas voor extra bescherming tegen kou en vorst. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint.

  De plant vereist regelmatig snoeien om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

  Om de groei en bloei van deze tuinplant te optimaliseren is het raadzaam om jaarlijks in het voorjaar organische mest te geven. Een evenwichtige meststof voor bloeiende planten is geschikt voor een gezonde ontwikkeling. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te respecteren om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een mulchlaag om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Breng de mulch aan rondom de plant, maar zorg ervoor dat deze niet direct tegen de stam wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 wordt als ideaal beschouwd. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en voedzaam.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Ook het regelmatig inspecteren van de plant op luizen, spint of andere plagen helpt om ongedierte op tijd te bestrijden. Eventueel kan ook overwogen worden om natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine te gebruiken.

 • Omschrijving

  Syringa vulgaris 'Mme Florent Stepman' is een variëteit van de gewone sering met prachtige, geurende bloempluimen in een lichte lavendelkleur. Deze struik kan een hoogte bereiken van 2-4 meter en heeft een bossige groeiwijze. De bladeren zijn groen en ovaalvormig. 'Mme Florent Stepman' bloeit in de late lente tot vroege zomer en trekt bijen en vlinders aan. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.