Syringa vulgaris 'Sensation'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Syringa vulgaris 'Sensation' er en smuk og iøjnefaldende sort af syren med tofarvede blomster, der er dyb lilla og hvid. Blomsterne har en dejlig duft og blomstrer om foråret, hvilket gør dem til et ægte blikfang i haven. Denne busk kan blive op til 3 meter høj og trives godt i fuld sol eller halvskygge. Bladene på 'Sensation' er mørkegrønne og danner en flot kontrast til de farverige blomster. Det er en let at passe plante, der kræver minimal vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Syringa vulgaris 'Sensation' er ikke en stedsegrøn plante. Det er en løvfældende busk, der taber sine blade om vinteren. Som haveplante har den en hvileperiode om vinteren.

  Syringa vulgaris 'Sensation' er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -30 grader Celsius. Det er en robust haveplante, der er godt beskyttet mod kolde vejrforhold. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost.

  Denne plante er generelt ret let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt og give tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst.

  Denne plante kræver cirka 2 til 3 meter plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå konkurrence. Sørg også for tilstrækkeligt lys og luft omkring planten.

  Syringa vulgaris 'Sensation' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen vil planten vokse langsommere og producere færre blomster. Derfor anbefales det at plante planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Planten har brug for vand omkring 1 gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men for meget vand kan føre til rodfrugt. Vær opmærksom på jordens tørhed og tilpas vandingen derefter.

  Ja, Syringa vulgaris 'Sensation' tiltrækker sommerfugle og bier takket være de duftende blomster og nektar. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere. Det er en smuk plante, der både er dejlig at se på og funktionel for naturen.

  Ja, Syringa vulgaris 'Sensation' tiltrækker med sin duft og blomster forskellige insekter, fremmer bestøvning og bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover tilbyder planten skjulesteder og mad til små dyr som fugle og insekter. At plante forskellige planter i haven, herunder Syringa vulgaris 'Sensation', kan øge biodiversiteten.

  Planten blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger. Efter blomstringen vises der ikke flere nye blomster.

  Planten Syringa vulgaris 'Sensation' trives godt i fuld sol og trives bedst på et sted med masser af sollys. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for god dræning for at undgå rådne rødder.

  Nej, blomsterne og bladene på Syringa vulgaris 'Sensation' er ikke spiselige. Det er en dekorativ haveplante og ikke beregnet til konsumption. Det frarådes at spise nogen dele af denne plante.

  Klassiske syrener er kendt for at absorbere lyd og lydbølger og kan derfor hjælpe med at dæmpe lyden. Denne egenskab kan variere afhængigt af art og variation, men generelt bidrager syrener til et mere stille udemiljø.

 • Beskær denne plante umiddelbart efter blomstringen om sommeren. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd busken ud om nødvendigt. Klip blomsterstænglerne tilbage til 5 cm over den nye vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Vand helst om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Syringa vulgaris 'Sensation' har brug for godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden holder tilstrækkeligt med fugt, men ikke bliver for våd. For optimal vækst og blomstring anbefales det at tilføje regelmæssig gødning til pottemulden.

  Jordkvaliteten skal være god, veldrænet og frugtbar. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd, men heller ikke for tør.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Det er en passende plante til haven.

  For haveplanter som 'Sensation' er det vigtigt at sørge for tilstrækkelig beskyttelse om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten med f.eks. halm eller blade. Det anbefales også at bringe frostfølsomme planter i potter indendørs under kolde perioder.

  Sørg for at planten får tilstrækkeligt med sollys og står i en godt drænet jord. Klip døde grene væk om foråret og sørg for at give regelmæssigt vand, især i varme perioder. Gød planten om foråret med speciel plantenæring til blomstrende planter.

  Have behov for regelmæssig gødning om foråret og sommeren. Brug en organisk gødning, der er specielt sammensat til blomstrende planter. Overgødning bør undgås, så følg altid instruktionerne på emballagen af gødningen.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde jorden fugtig og forhindre ukrudt i at vokse. Muld kan bestå af organiske materialer som træflis eller kompost. Sørg for, at muld laget ikke kommer direkte på stammen af planten.

  Haveplanter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. For sur eller for basiske jordtyper kan hæmme væksten af haveplanter og forårsage næringsstofmangel. Derfor er det vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Have af planterne Syringa vulgaris 'Sensation' kan have problemer med bladlus, spindemider og larver af syringesommerfuglen. For at bekæmpe skadedyr kan der bruges naturlige fjender som marihøner eller rovlopper, eller biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie. Regelmæssig kontrol af planten for tegn på skadedyr og fjernelse af inficerede dele kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Den Syringa vulgaris 'Sensation' er en smuk og iøjnefaldende sort af syren med tofarvede blomster, der er dyb lilla og hvid. Blomsterne har en dejlig duft og blomstrer om foråret, hvilket gør dem til et ægte blikfang i haven. Denne busk kan blive op til 3 meter høj og trives godt i fuld sol eller halvskygge. Bladene på 'Sensation' er mørkegrønne og danner en flot kontrast til de farverige blomster. Det er en let at passe plante, der kræver minimal vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.