Tamarix ramosissima 'Pink Cascade'

Tamarix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' is een sierlijke struik met een overhangende groeiwijze die tot 3 meter hoog kan worden. De plant heeft fijne, smalle bladeren die grijs-groen van kleur zijn. In de zomer bloeit de 'Pink Cascade' met prachtige roze bloemen die in grote trossen hangen. De plant gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden en is een mooie aanvulling voor een tuin met mediterrane uitstraling. De 'Pink Cascade' is goed winterhard en vereist weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en blijft het hele jaar door groen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het wordt aangeraden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' heeft ruimte nodig om zich te verspreiden aangezien het een spreidende groeiwijze heeft. Houd hier rekening mee bij het planten, zodat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten om verstikking te voorkomen.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook matig gedijen in de halfschaduw. In de schaduw zal de groei waarschijnlijk langzamer zijn en het aantal bloemen minder. Het is aan te raden om de plant zoveel mogelijk bloot te stellen aan zonlicht voor optimale groei.

  De Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend door de roze bloemen die veel nectar bevatten. Het is een populaire keuze onder tuiniers die graag vlinders en bijen in hun tuin willen aantrekken.

  Ja, de plant Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' is goed voor biodiversiteit, omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en nectar. Ook biedt het schuilplaats en voedsel voor kleine dieren zoals vogels. Tot slot helpt de plant bij het verbeteren van de bodemkwaliteit en het behoud van een gezonde leefomgeving voor diverse organismen.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft behoefte aan een zonnige standplaats. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Deze tuinplant gedijt goed in zonnige en warme omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren. Het is vooral gekweekt vanwege zijn decoratieve uiterlijk in de tuin.

  Ja, de Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte vertakkingen en bladeren. Het bladerdak van de plant absorbeert geluidsgolven en vermindert daarmee geluidsoverlast in de omgeving. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en groene omgeving in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar om dode of beschadigde takken te verwijderen en de vorm te behouden. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren en de plant er verzorgd uit te laten zien. Zorg voor scherpe snoeischaren om een ​​nette snede te maken en hergroei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet verzadigd. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels verzadigd raken met water. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar en kleiachtig is, maar ook niet te droog. Een voedzame bodem zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig wordt. Een beschutte plek is ook ideaal voor deze plant.

  De plant heeft winterbescherming nodig in de vorm van een dikke laag mulch rondom de basis. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met een lichtgewicht doek of jute. Bij extreme kou kan het nodig zijn om de plant tijdelijk naar binnen te verplaatsen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei dode takken bij en geef af en toe water tijdens droge periodes. Verwijder eventueel onkruid rondom de plant om de groei niet te belemmeren.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken. Gebruik een meststof met een lage stikstofgehalte om het overmatig groeien van de plant te voorkomen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig rond de wortelzone wordt verdeeld.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor de groei en gezondheid van deze tuinplant. Mulch helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de wortels te reguleren. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rond de plant.

  De plant houdt van een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Een te zure bodem kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke vijanden of niet-chemische sprays worden gebruikt. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om problemen op tijd te kunnen detecteren en behandelen. Verwijderen van aangetaste bladeren en regelmatig snoeien kan helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' is een sierlijke struik met een overhangende groeiwijze die tot 3 meter hoog kan worden. De plant heeft fijne, smalle bladeren die grijs-groen van kleur zijn. In de zomer bloeit de 'Pink Cascade' met prachtige roze bloemen die in grote trossen hangen. De plant gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden en is een mooie aanvulling voor een tuin met mediterrane uitstraling. De 'Pink Cascade' is goed winterhard en vereist weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.