Tecoma capensis

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tecoma capensis, også kendt som Cape honeysuckle, er en busk med store klaser af skarpe orange blomster, som blomstrer fra sommeren til efteråret. Planten har mørkegrønt blankt løv og vokser frodigt i varme klimaer. Det er et populært valg til haver på grund af sine iøjnefaldende blomster og tiltrækkende udseende til bier og sommerfugle. Tecoma capensis trives bedst i veldrænet jord og fuld sol, hvor den kan vokse sig til en stor busk eller lille træ. Regelmæssig beskæring kan hjælpe med at holde planten kompakt og sund.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Det er en smuk tilføjelse til haven, især om vinteren, hvor mange andre planter mister deres blade.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Ved strenge vintre kan ekstra beskyttelse være nødvendig.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er en stærk plante, der trives godt under forskellige forhold og har brug for regelmæssig vanding og gødning. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys, og beskær den om nødvendigt for at fremme væksten.

  Tecoma capensis har brug for mindst 1 meter plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt at have tilstrækkeligt med lys og luftstrøm omkring planten. Overbefolkning kan føre til uønsket konkurrence om vand og næringsstoffer.

  Tecoma capensis trives bedst i fuld sol. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for bedst vækst og blomstring. I skygge kan væksten af denne plante hæmmes.

  Afhængig af temperaturen og luftfugtigheden har denne plante normalt brug for vand 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare orange blomster, der indeholder nektar. Det er et populært valg til haver på grund af tiltrækningskraften på bestøvere. Plantning kan hjælpe med at øge biodiversiteten i haven.

  Ja, planter, der producerer nektarrige blomster, som denne plante, er gavnlige for at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Dette bidrager til biodiversiteten i området.

  Denne plante blomstrer fra sommermånederne til efteråret. Blomstringsperioden kan vare fra juni til november. Blomsterne er ofte i en lys orange farve.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af sollys for at trives. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Det er et fremragende valg til solrige haver.

  Planten er ikke spiselig for mennesker. Den dyrkes primært som en prydblad på grund af de kraftigt farvede blomster. Saften eller bladene kan være irriterende for huden og maven, hvis de indtages.

  Ja, planten har evnen til at absorbere lyd og kan hjælpe med at reducere støjforurening i en have eller udendørs rum. Planter har generelt denne egenskab naturligt.

 • Planten skal beskæres årligt om foråret for at fremme formen og blomstringen. Fjern døde grene og klip sideskudene tilbage til et par knopper over hovedgrenene. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at fremme væksten og blomstringen af planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Om vinteren kan planten have mindre brug for vand.

  For denne plante er det vigtigt at bruge pottemuld, der er godt drænet. Dette sikrer, at vandet ikke bliver stående, og rødderne ikke begynder at rådne. Vælg helst pottemuld med tilsatte næringsstoffer, så planten får alle de nødvendige næringsstoffer.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj næringsværdi. Sørg for, at jorden ikke er for sur, og at den holder tilstrækkeligt på fugt. Regelmæssig gødskning og vanding vil fremme vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Beskyt planten mod stærk vind og frost.

  For at undgå frostskader er det vigtigt at beskytte planten om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten med muld, halm eller fleece. Det er også en god idé at placere planten på et beskyttet sted i løbet af de koldeste måneder.

  Planten skal have regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Beskær døde grene og blomster regelmæssigt for at fremme væksten. Gød planten om foråret for optimal blomstring.

  Haveplanter som Tecoma capensis har brug for en gennemsnitlig mængde gødning. Det anbefales at tilføje næringsstoffer til jorden om foråret og sommeren for god vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning specielt til blomstrende planter.

  Det anbefales at anvende et lag muld rundt om planten for at holde på fugt og minimere ukrudtsvækst. Muld kan bestå af organisk materiale som træbark, blade eller kompost. Hold mulden cirka 5-10 cm væk fra plantens stamme for at undgå skimmel- og rådningsproblemer.

  Planten trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 anbefales til optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og justere den om nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse anvendes. Derudover kan regelmæssig inspektion af planten og fjernelse af angrebne blade hjælpe med at forebygge skadedyr. Hvis skadedyret fortsætter, kan biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie anvendes.

 • Beskrivelse

  Tecoma capensis, også kendt som Cape honeysuckle, er en busk med store klaser af skarpe orange blomster, som blomstrer fra sommeren til efteråret. Planten har mørkegrønt blankt løv og vokser frodigt i varme klimaer. Det er et populært valg til haver på grund af sine iøjnefaldende blomster og tiltrækkende udseende til bier og sommerfugle. Tecoma capensis trives bedst i veldrænet jord og fuld sol, hvor den kan vokse sig til en stor busk eller lille træ. Regelmæssig beskæring kan hjælpe med at holde planten kompakt og sund.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.