Tibouchina urvilleana

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tibouchina urvilleana, også kendt som prinsesseblomsten, er en tropisk plante med iøjnefaldende lilla blomster og fløjlagtige blade. Planten vokser som en busk og kan vokse til en lille træ på omkring 2-3 meter i højden. Den blomstrer fra sommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Tibouchina urvilleana trives godt i varme, fugtige klimaer og kræver regelmæssig vanding og næring for at trives. Det er et populært valg til tropiske haver og kan også dyrkes i potter på beskyttede steder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade i vintermånederne. Det er en løvfældende plante, der vil danne nye blade igen om foråret. Det er en populær haveplante på grund af de farverige blomster.

  Planten er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udendørs i lave temperaturer. Det anbefales at overvintre planten indendørs om vinteren. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost.

  Tibouchina urvilleana er en nem plante at passe på, der kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand og sørge for tilstrækkelig sollys. Beskæring kan lejlighedsvis være nødvendig for at holde planten sund.

  Tibouchina urvilleana har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Planten kan vokse til en busk eller lille træ, så vær opmærksom på dette ved plantning. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter for at fremme sund vækst.

  Denne plante trives bedst i fuld sol, men kan også vokse i halvskygge. I skygge vil blomstringen være mindre frodig, og bladene kan have en mindre skarp farve. Sørg for tilstrækkeligt lys for optimal vækst af denne plante.

  Tibouchina urvilleana har brug for regelmæssig vanding, især under vækstperioden. Det anbefales at holde jorden fugtig, især i tørre perioder. Generelt har denne haveplante brug for vand ca. 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er et godt valg for haveejere, der ønsker at bidrage til bevarelsen af disse nyttige bestøvere.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle med dens blomster og kan være en fødekilde for forskellige insekter. Derudover kan fugle søge ly i plantens tætte blade.

  Tibouchina urvilleana blomstrer om sommeren, ofte fra juni til september. Blomstringsperioden kan vare ca. 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives på solrige steder. Den har brug for tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt.

  Nej, planten er ikke spiselig og bruges normalt kun som en dekorativ haveplante på grund af dens smukke lilla blomster. Indtagelse af planten kan føre til maveproblemer eller andre sundhedsproblemer. Det er derfor vigtigt ikke at se planten som mad.

  Ja, planten har tætte blade og kan hjælpe med at absorbere lydbølger. Det er derfor muligt, at planten har en lyddæmpende effekt i en haveomgivelse.

 • Tibouchina urvilleana bør bedst beskæres om foråret efter blomstringen. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær planten til en pænt formet busk. Du kan også beskære planten let for at bevare en kompakt form.

  Planten trives med regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodskader. Giv vand ved plantens base og undgå at væde bladene.

  Tibouchina urvilleana trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. En let sur pottemuld er ideel til denne plantesort.

  Tibouchina urvilleana trives bedst i godt drænet, fugtig og frugtbar jord. Sørg for, at jorden har en neutral til sur pH-værdi. Tilføjelse af kompost kan hjælpe med at opretholde en sund jordkvalitet.

  Planten kræver en solrig placering og trives godt i veldrænet jord. Det er vigtigt at give planten læ for hård vind og frost. Det anbefales at plante planten på et beskyttet sted, f.eks. mod en mur.

  Tibouchina urvilleana har brug for beskyttelse i vintermånederne, især ved frost. Dette kan gøres ved at dække planten med f.eks. en jutesæk eller ved at flytte planten indendørs. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand om vinteren, og at lade jorden blive godt tør mellem vandingen.

  Regelmæssigt give vand, især i sommermånederne. Beskæring om foråret for at bevare formen og fjerne dødt træ. Brug gødning specielt til blomstrende planter for at fremme blomstringen.

  Have- og havedyr, som denne blomstrende busk, har brug for regelmæssig gødning for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Brug en generel gødning med en afbalanceret forhold af næringsstoffer. Gød planten især om foråret og sommermånederne for optimal vækst.

  Mulch er en god måde at beskytte jorden omkring denne plante og holde på fugtigheden. Det hjælper også med at undertrykke ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen. Brug organiske mulchmaterialer som blade, halm eller træbark for at opnå de bedste resultater.

  Tibouchina urvilleana trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Tilsætning af organisk materiale kan forbedre jordstrukturen.

  Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for skadedyr som uldlus, trips og bladlus. Hvis nødvendigt, spray planten med et insektmiddel og følg altid producentens anvisninger. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Tibouchina urvilleana, også kendt som prinsesseblomsten, er en tropisk plante med iøjnefaldende lilla blomster og fløjlagtige blade. Planten vokser som en busk og kan vokse til en lille træ på omkring 2-3 meter i højden. Den blomstrer fra sommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Tibouchina urvilleana trives godt i varme, fugtige klimaer og kræver regelmæssig vanding og næring for at trives. Det er et populært valg til tropiske haver og kan også dyrkes i potter på beskyttede steder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.