Tilia europaea 'Euchlora'

Tilia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tilia europaea 'Euchlora' is een variëteit van de Europese lindeboom met heldergroene bladeren die zilverachtig aan de onderkant zijn. Deze boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 20 meter en heeft een ovale tot ronde kroon. De bloemen van deze lindeboom zijn geelachtig en verspreiden een zoete geur. Het is een sterke en winterharde boom die goed gedijt op verschillende bodemsoorten en in volle zon tot halfschaduw. De 'Euchlora' is een attractieve boom die wordt gewaardeerd om zijn decoratieve bladeren en aangename geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in het najaar. Het is een bladverliezende soort die in de lente weer nieuwe bladeren krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen bij temperaturen onder dit niveau. In de lente en zomer zal de plant goed gedijen in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is vrij makkelijk in onderhoud. Hij groeit goed op diverse bodems en heeft weinig speciale zorg nodig. Snoeien is af en toe nodig om de vorm te behouden.

  De Tilia europaea 'Euchlora' heeft veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor een ruime plantlocatie met voldoende grond om zich te vestigen. De plant kan uitgroeien tot een grote boom, dus houd hier rekening mee bij het planten.

  De Tilia europaea 'Euchlora' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook redelijk goed gedijen in de schaduw. In de schaduw zal de groei echter langzamer zijn en kan de bloei minder uitbundig zijn. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het trekt insecten aan die helpen bij bestuiving. Het is daarom een waardevolle plant voor het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het veel insecten aantrekt en een belangrijke voedselbron is voor vlinders en bijen. Daarnaast biedt de plant beschutting en nestgelegenheid voor vogels en andere dieren. Het draagt dus bij aan een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Moet beschermd worden tegen sterke wind.

  Nee, de bladeren en bloemen van Tilia europaea 'Euchlora' zijn niet eetbaar voor mensen. Het is beter om deze plant niet in uw voedsel te verwerken.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben een geluidsdempende werking, waardoor het omgevingsgeluid kan verminderen. Dit kan bijdragen aan een rustiger en aangenamer leefomgeving.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit om licht en lucht door te laten. Snoei nooit meer dan 1/3 van de takken in één snoeibeurt om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  De plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Een organische potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot vochtige bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om rotting van de wortels te voorkomen. Voed de plant af en toe met organische meststoffen voor optimale groei.

  De plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant doet het goed in parken, tuinen en langs lanen.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast is het aan te raden om de plant in te pakken met jute of vliesdoek om te voorkomen dat de takken beschadigd raken door vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, maar pas op met wateroverlast in de winter.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om een mooie vorm te behouden. Zorg voor voldoende water, voeding en zonlicht. Houd de grond goed vochtig maar vermijd stilstaand water.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten kan geschikt zijn. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor planten in de tuin, waaronder ook Tilia europaea 'Euchlora'. Mulch beschermt de wortels tegen vorst, houdt de grond vochtig en voorkomt onkruidgroei. Het is aan te raden om in het voorjaar een nieuwe laag mulch aan te brengen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochthoudend is, maar wel goed doorlatend. Het is raadzaam om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor tuinplanten kunnen verschillende methoden van ongediertebestrijding worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op insecten en schimmels, het gebruik van natuurlijke vijanden of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om proactief te zijn en snel in te grijpen bij de eerste tekenen van ongedierte om schade aan de plant te voorkomen. Het is ook aan te raden om preventieve maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van dode bladeren en het zorgen voor voldoende luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Tilia europaea 'Euchlora' is een variëteit van de Europese lindeboom met heldergroene bladeren die zilverachtig aan de onderkant zijn. Deze boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 20 meter en heeft een ovale tot ronde kroon. De bloemen van deze lindeboom zijn geelachtig en verspreiden een zoete geur. Het is een sterke en winterharde boom die goed gedijt op verschillende bodemsoorten en in volle zon tot halfschaduw. De 'Euchlora' is een attractieve boom die wordt gewaardeerd om zijn decoratieve bladeren en aangename geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.