Trachelospermum jasminoides 'Japonicum'

Trachelospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Trachelospermum jasminoides 'Japonicum', ook wel bekend als de Japanse sterjasmijn, is een wintergroene klimplant met glanzende, donkergroene bladeren die een witachtige bloei produceren. De kleine, stervormige bloemen verspreiden een heerlijke jasmijngeur in de lente en zomer. Deze plant is ideaal voor het bedekken van schuttingen, muren of pergola's en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. 'Japonicum' is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en vorm van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien en voldoende water geven is voldoende voor een gezonde groei.

  De Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' heeft veel ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich uit te spreiden en te klimmen. Het is aan te raden om de plant op minstens 2 meter afstand van andere planten te planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei beperkt zijn en kan de plant minder bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' heeft regelmatig water nodig tijdens de groeiperiode, vooral in droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant wekelijks water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en de overvloedige nectar die wordt geproduceerd. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege het vermogen om belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan vergroten. Daarnaast biedt de plant schuilplekken en voedsel voor kleine dieren. Het is dus zeker een goede toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met juli. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en zonbestendige tuinplant. Het kan ook goed gedijen in halfschaduw.

  Nee, de plant is niet eetbaar, het wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maag-darmklachten. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te consumeren om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Ja, de Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' heeft geluidsdempende eigenschappen die kunnen helpen om geluiden te absorberen en te verminderen. Het dichte bladerdek van deze plant kan fungeren als een buffer en de akoestiek verbeteren in een tuin of buitenruimte. Het kan daarom een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een plant die geluidsdempend werkt.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden aan het einde van de winter of het begin van de lente om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de rest van de plant lichtjes bij om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant en niet van bovenaf om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond voor bloeiende planten voor optimale groei.

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Het is aan te raden om de bodem te voorzien van compost of organische meststoffen voor een optimale groei en bloei.

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze plant kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplaatst. Het is belangrijk om de plant bescherming te bieden tegen harde wind.

  Deze plant is winterhard tot -10°C en heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig. Bij strenge vorst kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om bevriezing te voorkomen.

  De Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm en de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor tuinplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit helpt de plant gezond te houden en de grond te voeden. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is, zodat de plant voldoende lucht kan krijgen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' is licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van deze plant.

  Voor deze plant kunnen bijvoorbeeld bladluizen, spint of wolluizen een probleem vormen. De beste manier om ongedierte te bestrijden is door regelmatig te controleren op symptomen en indien nodig de aangetaste delen te verwijderen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook helpen om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum', ook wel bekend als de Japanse sterjasmijn, is een wintergroene klimplant met glanzende, donkergroene bladeren die een witachtige bloei produceren. De kleine, stervormige bloemen verspreiden een heerlijke jasmijngeur in de lente en zomer. Deze plant is ideaal voor het bedekken van schuttingen, muren of pergola's en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. 'Japonicum' is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en vorm van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.