Trachycarpus fortunei

Overig bomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Trachycarpus fortunei, oftewel de Chinese waaierpalm, is een soort palmboom die inheems is in Azië. Het is een langzaam groeiende palmboom die een stam kan bereiken van ongeveer 10 meter hoog. De bladeren zijn waaiervormig en donkergroen van kleur. Deze palmboom kan goed gedijen in gematigde klimaten en is winterhard tot ongeveer -15°C. Trachycarpus fortunei staat bekend om zijn sierlijke uitstraling en wordt vaak in tuinen en parken geplant voor een tropische uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor een continue groene uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. In de winter kunnen de bladeren wat bruin worden, maar de plant zal in het voorjaar weer herstellen.

  De Trachycarpus fortunei is een makkelijk te onderhouden plant en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en lichtomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Trachycarpus fortunei heeft voldoende ruimte nodig voor zijn waaierachtige bladeren en stam. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte rondom de plant is om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen om voldoende licht en luchtcirculatie toe te staan.

  De Trachycarpus fortunei groeit het best in de volle zon of halfschaduw. Het is aan te raden om de plant niet in de schaduw te laten groeien, omdat dit de groei kan belemmeren en de bladeren kunnen donkerder worden. Kies daarom voor een plekje waar de plant voldoende zonlicht kan ontvangen.

  De Trachycarpus fortunei heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De Trachycarpus fortunei staat bekend om zijn vlinder- en bijenlokkende eigenschappen. De plant trekt deze insecten aan vanwege zijn zoete nectar en kleurrijke bloemen. Dit maakt hem een waardevolle toevoeging aan tuinen en bloembedden.

  De Trachycarpus fortunei kan een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in je tuin door insecten aan te trekken en een schuilplaats te bieden voor kleine dieren. Het is een winterharde plant die gedijt in diverse klimaten en bodemsoorten. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan zorgen voor een verrijking van de lokale fauna.

  Trachycarpus fortunei bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Daarnaast kan het handig zijn om de plant af en toe te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de vruchten van de "Trachycarpus fortunei" zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen, aangezien deze giftig kunnen zijn. Het wordt aangeraden om alleen voedsel van bekende eetbare planten te consumeren.

  Tuinplanten in het algemeen hebben een beperkte geluidsdempende werking. De bladeren van de plant kunnen geluidsgolven enigszins absorberen, maar het effect is minimaal. Het is daarom beter om te kiezen voor specifieke geluidsdempende materialen als dat je hoofddoel is.

 • Het is niet nodig om de bladeren van deze plant regelmatig te snoeien, omdat ze vanzelf afvallen als ze oud worden. Als de stam te hoog wordt, kan deze wel worden bijgesnoeid om de juiste hoogte te behouden. Verwijder altijd dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rot van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Ververs de potgrond jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Trachycarpus fortunei gedijt goed in een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om af en toe bij te mesten met organische meststoffen.

  De standplaats van deze plant is het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat. Deze plant gedijt goed in zowel beschutte als winderige locaties.

  In de winter is het belangrijk om de stam van de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een rijstrooier of vliesdoek te gebruiken. Daarnaast kunnen de bladeren van de plant bij strenge vorst worden ingepakt met rietmatten of bubbeltjesplastic. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en snoei indien nodig beschadigde of zieke bladeren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot het najaar. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontworpen voor tuinplanten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig.

  Mulchen is gunstig voor deze plantensoort, omdat het de grond helpt vasthouden, de temperatuur reguleert en onkruidgroei onderdrukt. Het kan worden aangebracht met organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers en moet regelmatig worden bijgewerkt om effectief te blijven. Het helpt ook bij het behouden van vocht en voedingsstoffen voor de plant.

  De Trachycarpus fortunei gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5. De zuurgraad van de bodem is belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig de bodem te verrijken met kalk of andere middelen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, zoals de Trachycarpus fortunei, kunnen verschillende methoden worden toegepast. Dit kan variëren van handmatig verwijderen van insecten tot het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden. Het is altijd belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventueel aanwezig ongedierte en tijdig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Trachycarpus fortunei, oftewel de Chinese waaierpalm, is een soort palmboom die inheems is in Azië. Het is een langzaam groeiende palmboom die een stam kan bereiken van ongeveer 10 meter hoog. De bladeren zijn waaiervormig en donkergroen van kleur. Deze palmboom kan goed gedijen in gematigde klimaten en is winterhard tot ongeveer -15°C. Trachycarpus fortunei staat bekend om zijn sierlijke uitstraling en wordt vaak in tuinen en parken geplant voor een tropische uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.