Ulmus parvifolia 'Geisha'

Ulmus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ulmus parvifolia 'Geisha' is een compacte en langzaam groeiende boom met een opvallende, elegante vorm. De bladeren zijn glanzend en hebben een mooie groene kleur die in de herfst verandert naar een warme tint geel. Deze boom is zeer geschikt voor kleine tuinen of als solitaire plant in een border. 'Geisha' heeft een hoge tolerantie voor luchtvervuiling en is bestand tegen droogte, waardoor het een sterke en onderhoudsvriendelijke keuze is voor het stedelijke landschap. Het is een decoratieve boom die het hele jaar door interessant is en een vleugje Oosterse sfeer toevoegt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Ulmus parvifolia 'Geisha' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden.

  De plant Ulmus parvifolia 'Geisha' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  De Ulmus parvifolia 'Geisha' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt en snoei indien nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die weinig problemen zal veroorzaken.

  Voor een Chinese iep heb je ruimte nodig voor de wortels om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om minimaal 3 meter afstand te houden van andere planten of objecten. Zo kan de plant optimaal groeien en gezond blijven.

  De Ulmus parvifolia 'Geisha' groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter gedijen met wat bescherming tegen de felle zon. Het is een sterke plant die zich goed aanpast aan verschillende groeiomstandigheden. Over het algemeen zal de plant het prima doen in de schaduw.

  De Ulmus parvifolia 'Geisha' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Pas de frequentie aan op basis van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, Ulmus parvifolia 'Geisha' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die door de bloemen wordt geproduceerd. Het is dus een plant die zorgt voor een gastvrije omgeving voor deze insecten.

  Ja, de Ulmus parvifolia 'Geisha' draagt bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor diverse insecten en vogels. Daarnaast kan deze plant ook zorgen voor een gevarieerd landschap en microklimaat in de tuin, wat gunstig is voor verschillende soorten planten en dieren. Het is belangrijk om deze plant te combineren met andere plantensoorten om de biodiversiteit verder te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari en maart. De bloei kan duren van 2 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij hoge temperaturen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om onderdelen van deze plant te consumeren. Het sap en de bladeren kunnen giftige stoffen bevatten.

  Ja, de Ulmus parvifolia 'Geisha' heeft de eigenschap geluid te absorberen en kan dus dienen als geluidsdempende plant in uw tuin. Deze eigenschap kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige omgeving te creëren.

 • De Ulmus parvifolia 'Geisha' kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel om de vorm van de boom te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant water aan de basis en vermijd bladnat om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven. Kies bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Ulmus parvifolia 'Geisha' gedijt het best in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar geen water blijft staan. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende bodem en bescherm de plant tegen harde wind. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de wortels van de plant niet bevriezen. Controleer regelmatig op eventuele schade door vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Voeg organische meststoffen toe in het voorjaar voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals Ulmus parvifolia 'Geisha' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulchen van de grond rondom de plant met organisch materiaal zoals boomschors helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Hierdoor blijft de plant gezond en kan hij beter groeien. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Ulmus parvifolia 'Geisha' gedijen het beste in lichtzure tot neutrale bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te testen om de optimale groeiomstandigheden voor de plant te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kan er gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op eventuele aanwezigheid van bladluizen, spint of andere plaaginsecten is belangrijk. Indien nodig kunnen geïnfecteerde delen van de plant verwijderd worden.

 • Omschrijving

  De Ulmus parvifolia 'Geisha' is een compacte en langzaam groeiende boom met een opvallende, elegante vorm. De bladeren zijn glanzend en hebben een mooie groene kleur die in de herfst verandert naar een warme tint geel. Deze boom is zeer geschikt voor kleine tuinen of als solitaire plant in een border. 'Geisha' heeft een hoge tolerantie voor luchtvervuiling en is bestand tegen droogte, waardoor het een sterke en onderhoudsvriendelijke keuze is voor het stedelijke landschap. Het is een decoratieve boom die het hele jaar door interessant is en een vleugje Oosterse sfeer toevoegt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.