Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' is een prachtige groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en een compacte groeiwijze. In het voorjaar bloeit deze plant met geurige, roze bloemen die vlinders aantrekken. Na de bloei vormt de struik rode bessen die vogels aantrekken. 'Anne Russell' is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Deze Viburnum is geschikt voor zowel formele als informele tuinen en kan ook goed worden gebruikt als haagplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en kan in de meeste Nederlandse tuinen geplant worden. Het is belangrijk om de plant wel goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende water, licht en voeding voor een gezonde groei. Snoei de plant indien nodig om de vorm en grootte te behouden.

  Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en structuren om volledige groei mogelijk te maken. Een ruimte van ongeveer 2-3 meter in diameter is ideaal.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden, hoewel hij het beste gedijt in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is, en vermijd direct zonlicht om de beste groeiresultaten te behalen.

  De Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Pas het water geven aan op basis van de droogte van de grond en de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurende bloemen die ze produceert, waardoor ze een aantrekkelijke keuze is voor tuinen die insecten aantrekken.

  Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen heeft die bestuivende insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders. Hierdoor draagt de plant bij aan het ecosysteem in de tuin. Het bladafval van de plant kan ook dienen als voedsel voor verschillende bodemorganismen.

  De plant bloeit van april tot mei en de bloei kan ongeveer 3 weken duren.

  Ja, Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' kan goed tegen de volle zon. Deze plant is geschikt voor plekken met veel zonlicht en zal goed gedijen in deze omstandigheden.

  Nee, de Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en heeft geen eetbare delen. Het consumeren van de plant kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft bladeren en takken waarmee geluid kan worden gedempt. Het dichte bladerdek kan helpen bij het absorberen van geluidsgolven. De plant kan dus bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en het volgende jaar weer bloemen te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken in het voorjaar. Dun de plant uit indien nodig om de groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van voeding voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende, vochtige bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal is ideaal voor een gezonde groei. Zorg voor regelmatig water geven en eventueel bemesten voor optimale resultaten.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende, vochtige grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Viburnums hebben over het algemeen minimale winterbescherming nodig, maar het kan nuttig zijn om mulch rond de basis van de plant aan te brengen om de wortels te beschermen. Bij langdurige strenge vorst kan het helpen om de plant af te dekken met een lichte doek of jute. Zorg er in de herfst voor dat de plant voldoende water heeft gekregen om de winter goed door te komen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei indien nodig na de bloei om de vorm te behouden en dood hout te verwijderen. Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes en bemest in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' heeft baat bij jaarlijkse bemesting met organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof met een hogere concentratie fosfor voor het stimuleren van de bloemproductie. Bemest in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stam om schimmelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde van 6.5 tot 7.5 is ideaal voor de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het gebruik van neemolie, knoflookspray of mariadistel. Een regelmatige inspectie van de plant op tekenen van plagen kan ook helpen om snel in te grijpen. Het is belangrijk om de juiste methode te kiezen, afhankelijk van het type ongedierte en de ernst van de plaag.

 • Omschrijving

  Viburnum x burkwoodii 'Anne Russell' is een prachtige groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en een compacte groeiwijze. In het voorjaar bloeit deze plant met geurige, roze bloemen die vlinders aantrekken. Na de bloei vormt de struik rode bessen die vogels aantrekken. 'Anne Russell' is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Deze Viburnum is geschikt voor zowel formele als informele tuinen en kan ook goed worden gebruikt als haagplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.