Viburnum x burkwoodii 'Mohawk'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' is een wintergroene struik met geurende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen trekken vlinders en bijen aan. In de herfst verschijnen er rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' is een mooie en veelzijdige toevoeging aan de tuin door zijn bloemen, bessen en bladkleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Nee, Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' is niet groenblijvend. Deze plant is bladverliezend en verliest zijn bladeren in de winter."

  Hij is winterhard tot ongeveer -15°C en kan dus redelijk goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om hem goed te beschermen tijdens strenge vorst. Voor extra bescherming kan je hem eventueel inpakken met vliesdoek of bladeren.

  Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' is een relatief makkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven en snoeien om de vorm te behouden. Over het algemeen heeft de plant geen speciale zorg nodig.

  Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat hij voldoende zonlicht en lucht krijgt. De minimale ruimte die hij nodig heeft is ongeveer 2 meter in de breedte.

  Tuinplanten zoals Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' groeien over het algemeen goed in de schaduw. Ze hebben wat zonlicht nodig om te gedijen, maar kunnen ook goed gedijen in slecht verlichte gebieden. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering en regelmatig water te geven.

  Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is om de plant gezond te houden. Geef liever af en toe wat meer water dan regelmatig kleine hoeveelheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de geurende bloemen en nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' is goed voor biodiversiteit, omdat het bloemen en bessen produceert die insecten en vogels aantrekken. Hierdoor draagt de plant bij aan een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant groeit het best in een goed doorlatende grond.

  Nee, de Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en geur. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' heeft het vermogen om geluid te dempen door de bladeren en takken. De dichte begroeiing van deze plant zorgt voor een goede absorptie van geluidsgolven. Hierdoor kan de plant een rustgevend effect hebben in de tuin.

 • Snoei de plant direct na de bloei in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde takken op elk moment van het jaar. Verwijder regelmatig oud hout om de groei en bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels van de plant langdurig in water staan.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond nooit uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die gemiddeld vochtig is en een neutrale zuurgraad heeft. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om organisch materiaal aan de bodem toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' te beschermen tegen de winter, kan je deze mulchen met een laag organisch materiaal zoals bladeren of compost. Het is ook aan te raden om de plant af te schermen tegen harde wind en vorst door bijvoorbeeld een beschermhoes of rietmat te gebruiken. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Voeg organische meststof toe in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Viburnums hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten in het vroege voorjaar. Gebruik een langzaam werkende meststof om een constante voeding te bieden gedurende het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na bemesting om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Het is aan te raden om rond de plant een laag mulch aan te brengen, dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. De mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' gedijt het beste in neutrale tot lichtzure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot problemen met de voedingsopname van de plant. Het is daarom belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met de juiste bodemverbeteraars.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook kunnen planten regelmatig worden gecontroleerd op eventuele plagen en kunnen zieke delen worden verwijderd. Daarnaast kunnen er ook zelfgemaakte biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals knoflookspray of zeepwater.

 • Omschrijving

  Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' is een wintergroene struik met geurende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen trekken vlinders en bijen aan. In de herfst verschijnen er rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Viburnum x burkwoodii 'Mohawk' is een mooie en veelzijdige toevoeging aan de tuin door zijn bloemen, bessen en bladkleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.